Radio 2

EK-gekte in Waregems ziekenhuis: "In één voormiddag al 10 tricolore gipsen gelegd"

In het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis in Waregem slaat de EK-gekte toe. Steeds meer patiënten vragen een gips in de kleuren van de Belgische vlag. "Gisterenvoormiddag alleen al heb ik 10 tricolore gipsen gelegd", zegt gipsmeester Pascal Lobbens.

Ze bieden de tricolore gipsen niet specifiek aan in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis van Waregem. Pascal Lobbens: "Meestal zitten er 3 patiënten tegelijk in mijn gipskamer. De ene ziet het van de andere en wil dat dan ook. Ik doe dat met plezier."

Extra werk is het niet voor de gipsmeester. "Nee, voor een onderbeen heb ik sowieso 3 gipsrolletjes nodig. Nederlanders moeten geen oranje gips vragen want ik heb die kleur niet. Als de Rode Duivels vanavond van de Denen winnen, verwacht ik nog meer vragen voor een tricolore gips."

Radio 2

Meest gelezen