Radio 2

Burgemeester Sint-Gillis-Waas na wateroverlast: "Meer inzetten op bufferbekkens"

De gemeente Sint-Gillis-Waas kreeg afgelopen weekend te maken met wateroverlast, en dat voor de tweede keer op korte tijd. Burgemeester Maaike De Rudder (CD&V) wil daarom meer inzetten op bufferbekkens, maar bekijkt ook wat ze nog kan doen om de wateroverlast in de toekomst te voorkomen: "Dan denk ik er in de eerste plaats aan om meer te ontharden."

In ons land viel er afgelopen weekend opnieuw op verschillende plaatsen veel water. Dat was ook zo in Sint-Gillis-Waas. Daar stonden enkele straten blank en ook sommige kelders liepen er onder water. Niemand hoefde geëvacueerd te worden, maar het is wel al de tweede keer in korte tijd dat de regen er niet meer door de riolen geraakte. "We zouden nog meer moeten inzetten op het aanleggen van bufferbekkens om het water voldoende te kunnen weghalen", zegt burgemeester Maaike De Rudder (CD&V).

(Lees verder onder de foto)

Zoeken naar oplossingen

De Rudder houdt midden deze week overleg met de provincie om te kijken wat er in korte tijd kan gebeuren om de overlast te voorkomen. "Dan gaan we kijken op welke manier we nu moeten verdergaan. Dat is belangrijk, omdat we toch ook wel vaststellen dat onze gemeente steeds meer geconfronteerd wordt met zware regenval en dat kan onze riolering niet meer slikken."

Ondertussen gaat de gemeente kijken wat ze zelf kan doen en zoekt ze alvast naar oplossingen. "We moeten meer meegaan in het onthardingsproces. We zien dat er steeds meer huizen gebouwd worden. Dat betekent dat er veel meer beton op de grond komt en elke vierkante meter die bijgebouwd wordt, heeft toch ook wel zijn invloed op water. We gaan ons daar in de toekomst zeker verder over moeten bezinnen", besluit ze.

Meest gelezen