Studentenclub Politeia zette deze foto van haar vicepreses online in de hoop meer info te vinden

Student nog altijd in levensgevaar na uitgaansnacht Gent

De vice-praeses van de studentenclub van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen in Gent is zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Het parket is een onderzoek gestart, maar voorlopig is er nog veel onduidelijkheid over wat er met de jongeman gebeurd is. 

Dali Van Buynder was vrijdagavond op stap in de Gentse studentenbuurt aan de Overpoortstraat. 's Nachts om halfvijf verliet hij daar een café, maar hij is niet thuis gekomen. Pas dertien uur later vond een voorbijganger hem op straat met een grote wonde aan zijn hoofd. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis. 

Volgens het parket van Oost-Vlaanderen is de jongeman nog altijd in levensgevaar en kon hij nog niet worden verhoord over wat er met hem gebeurd is. Het blijft dus erg onduidelijk wat er zich heeft afgespeeld en hoe het komt dat Van Buynder pas na zo lange tijd gevonden werd.

Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar wat Van Buynder is overkomen. Zijn studentenvereniging Politeia, van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, doet via sociale media een oproep naar getuigen. 

De oom van Van Buynder, Melvin Labelle, roept mogelijke getuigen op zich te melden. "Iemand die Dali gezien heeft of iets gehoord heeft, elke tip is goud waard op dit ogenblik. We tasten nog in het duister. Elke tip is van goudwaarde. We hopen op goed nieuws, dat is het belangrijkste op dit moment", aldus Labelle.

Videospeler inladen...

Meest gelezen