Radio 2

Koksijde rouwt om overleden bekende garnaalvisser

De bekende paardenvisser Johan Vanmassenhove uit Oostduinkerke is onverwacht overleden. Hij werd onwel op zijn paard op de terugweg van zee. De gemeente Koksijde is in rouw.

Johan Vanmassenhove was aan het garnaalvissen met zijn paard op het strand van Oostduinkerke. Toen de man terugkeerde door het natuurgebied Doornpanne werd hij onwel en zakte bewusteloos neer op zijn paard. De 56-jarige Johan werd ter plaatse gereanimeerd, maar alle hulp kwam te laat. 

Man van weinig woorden

Het overlijden van Johan komt hard aan bij veel mensen in Koksijde. Dat is ook het geval bij het gemeentebestuur. “Met groot verdriet en ongeloof moeten we het overlijden van Johan melden. De man was al sinds zijn 13 jaar actief als paardenvisser en deed dat sinds 2003 in Oostduinkerke. Hij was een man van weinig woorden, maar met een zeer groot hart en immens veel liefde voor de paardenvisserij”, klinkt het in een bericht op sociale media. 

Warme ambassadeur

Ook burgemeester Marc Vanden Bussche (Lijst Burgemeester) is aangeslagen. “We zijn uiteraard overdonderd door dit slechte nieuws. Het afscheid komt zo bruusk en veel te vroeg. Johan was een zeer geliefde paardenvisser. We hadden altijd goeie babbels. We dragen onze paardenvissers hoog in het vaandel en verliezen een warme ambassadeur.”

Meest gelezen