Ymke Dirikx

Charlotte de Witte voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste techno-dj ter wereld

De Gentse dj Charlotte de Witte prijkt voor het tweede jaar op rij helemaal bovenaan de lijst Alternative Top 100 van het gerenommeerde Britse magazine DJ Mag. Ze mag zich dankzij die overwinning nog een jaartje langer de beste techno-dj van de wereld noemen. 

In de algemene lijst "Top 100 DJ's" steeg de Witte dit jaar van plaats 32 naar 23 maar in de lijst "Alternative Top 100" prijkt haar naam voor het tweede jaar op rij helemaal bovenaan. Ze onttroonde vorig jaar Carl Cox die de titel in 2018 en 2019 mocht dragen.

Elf jaar geleden won de Witte op 16-jarige leeftijd een dj-wedstrijd, sindsdien is het leven van de Gentse helemaal veranderd. In 2017 prijkte ze als grote belofte op de cover dan DJ Mag en nu wint ze al voor het tweede jaar op rij de Alternative Top 100 DJ's poll. "Ik ben echt heel blij dat ik weer nummer één ben en dat ik ook langzaam maar zeker weer kan beginnen touren", aldus de Witte in DJ Mag.

Ze vierde haar overwinning met een liveset vanuit Lissabon waar ze op dit moment vertoeft voor het Sónar Lisboa festival:

Een paar dagen geleden kondigde ze ook aan dat ze op 5 februari volgend jaar een 10 uur durende set zou spelen in Flanders Expo in haar thuisstad Gent. De arenaset wordt de Witte's grootste show ooit en zal de hele nacht duren.

Meest gelezen