Lierse kerstmarkt afgelast: "Onmogelijk te organiseren met de aangescherpte coronamaatregelen"

In Lier wordt de kerstmarkt van 10, 11 en 12 december afgelast. Volgens de organisatie maakten de aangescherpte coronamaatregelen het ondoenbaar om het evenement te organiseren. Ook vorig jaar moest de kerstmarkt geannuleerd worden.

Organisator "De Gilde Heren van Lier" heeft beslist om de kerstmarkt in Lier nog maar eens een jaar uit te stellen. De kerstmarkt trekt vele tienduizenden bezoekers die zich kriskras en zij aan zij bewegen naar de verschillende kraampjes.

Toen in september en oktober de coronamaatreglen versoepeld werden, werd er nog in allerijl gestart met de voorbereidingen. Maar nu de maatregelen weer wat verscherpt worden, heeft de organisatie besloten om de markt toch weer te annuleren. 

De aangescherpte maatregelen strooien roet in het eten

Organisator "De Gilde Heren van Lier"

"Een begeleide en gecontroleerde publieksstroom, een mondmaskerplicht, een CST-regeling, het bewaren van een veilige afstand,… Dan wordt het erg moeilijk om het georganiseerd te krijgen", zegt voorzitter Thomas Vanhoutte. "Ook twijfelden een aantal standhouders om nog te komen. Ze vreesden dat ze door al die maatregelen minder zouden verdienen."

"Het is geen leuk nieuws om te vernemen, maar ik heb alle begrip voor deze terechte beslissing", zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA). Volgens hem zullen er tijdens de eindejaarsperiode wel nog kleinschaligere evenementen plaatsvinden, zoals het lichtspektakel Papageno, de Spider Tower op het Zimmerplein en het dorp van de Kerstman op de Grote Markt.

Meest gelezen