De voormalige Japanse prinses en haar echtgenoot
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Japanse ex-prinses Mako gaat, na verlies keizerlijke status, met echtgenoot in New York wonen

De voormalige prinses van Japan, Mako, is samen met haar kersverse echtgenoot Kei Komuro, een gewone burger, naar New York vertrokken. Het koppel wil zich daar vestigen. Mako verloor haar keizerlijke status na haar huwelijk eind oktober met Komuro. 

De voormalige Japanse prinses en haar echtgenoot namen een commerciële vlucht naar New York, vanaf de luchthaven van Tokio-Haneda.  In de vertrekterminal in Tokio werd het koppel begeleid door politie en  beveiligingspersoneel van de luchthaven.

Ze passeerden tientallen journalisten, die aanwezig waren in de luchthaven, maar het koppel beantwoordde geen enkele vraag. De ex-prinses en haar echtgenoot gaan een appartement huren in New York, waar Komuro als juridisch medewerker op een advocatenkantoor werkt.

De voormalige Japanse prinses en haar echtgenoot
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Er gingen al lang geruchten de ronde over hun verhuis naar New York. Mako, die de naam van haar man aannam toen ze trouwden, zou in de stad een baan zoeken. 

Mako en Kei Komuro, beiden 30 jaar, trouwden eind oktober in Tokio, zonder de weelderige keizerlijke riten. Mako wees ook de financiële compensatie van de staat af, die normaal gezien toegekend wordt wanneer Japanse prinsessen het keizershuis verlaten. Ze is het eerste vrouwelijke lid van de koninklijke familie die beide afwijst.

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Mako is de oudste dochter van kroonprins Akishino - ook Fumihito genoemd- en de nicht van keizer Naruhito. De Japanse keizer heeft geen politieke rol meer, maar blijft een belangrijke symbolische figuur in Japan.

De voormalige Japanse prinses Mako
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
De voormalige Japanse prinses en haar echtgenoot. Archieffoto.

Meest gelezen