radio 2

Argenta sluit 62 geldautomaten in afwachting van verdere beveiligingsmaatregelen na een poging tot 'jackpotting'

Argenta sluit tijdelijk 62 van de bijna 350 geldautomaten in afwachting van verdere beveiligingsmaatregelen na een poging tot zogenoemde jackpotting bij een geldautomaat in Dessel. Bij dat fenomeen proberen criminelen de geldautomaten via schadelijke software leeg te halen. Het is nog niet duidelijk of er buit is. De politie onderzoekt de zaak. 

Deze nacht vond een poging tot jackpotting plaats bij een Argenta kantoor in Dessel. Dat laat Argenta weten. "Bij een jackpotting proberen criminelen om de computer van de geldautomaat te manipuleren zodat deze alle gelden vrijgeeft", dat legt Christine Vermylen, woordvoerder van Argenta uit. 

"Toen de bewakingsfirma na een alarm terplaatse kwam stelde deze vast dat de voorkant van de geldautomaat was beschadigd", gaat Vermylen verder. De politie is een onderzoek gestart. Het is nog niet duidelijk of er buit is, dat moet verder onderzoek uitwijzen. 

Bekijk hieronder enkele beelden van de geldautomaat in Dessel:

Videospeler inladen...

Het is niet de eerste keer dat de bank te maken krijgt met jackpotting. Dit weekend vond een gelijkaardige poging plaats in Sint-Niklaas op hetzelfde type geldautomaat. "Door de snelle interventie van de bewakingsfirma was er toen geen buit", klinkt het bij Argenta. 

Argenta sluit vandaag de 62 van dit type in afwachting van verdere beveiligingsmaatregelen. Het gaat om bijna één op de vijf bankautomaten van Argenta. 

Meest gelezen