© Google Maps

Stad Lommel start juridische procedure tegen Oostappen Groep en wil dat de groep vakantiepark Blauwe Meer verlaat

De stad Lommel heeft de Oostappen Groep gedagvaard en vraagt de groep het vakantiepark De Blauwe Meer te verlaten.  De essentie van de dagvaarding is dat Oostappen de erfpacht niet verlengd heeft en voor de stad een onbetrouwbare partner is.  De Groep Oostappen reageert voorlopig niet op deze zaak. 

De stad Lommel had eerder dit jaar vastgesteld dat de Oostappen Groep voor vakantiepark de Blauwe Meer geen pachtverlenging had aangevraagd. De stad is eigenaar van dat domein, en heeft ook niet zelf die pacht verlengd. Schepen van toerisme Karel Wieërs (N-VA): "Wij wilden dat niet doen omdat de Oostappen Groep voor ons een onbetrouwbare partner is."

En nu heeft de stad Lommel de Oostappen Groep gedagvaard. Karel Wieërs: "De basis van de dagvaarding is dat zij geen pachtverlenging hebben gevraagd en dat zij na een periode die we nog hebben toegestaan niet vertrokken zijn. We leggen ook uit waarom wij de pacht niet vrijwillig verlengen: dat is omdat de Oostapppen Groep voor ons een onbetrouwbare partner is. " 

We leggen ook uit waarom wij de pacht niet vrijwillig verlengen: dat is omdat de Oostapppen Groep voor ons een onbetrouwbare partner is. " 

Karel Wieërs

Er zijn verschillende redenen waarom de stad Lommel de overeenkomst met de Groep Oostappen wil stopzetten,  gaat Wieërs verder: "Dat heeft te maken met de woonsituatie van mensen die daar verblijven, dat heeft ook te maken met bouwinbreuken, en heeft te maken met arbeidsmigranten die daar zitten en wat niet correct verloopt, het zijn allemaal feiten waarvan we niet willen dat ze gebeuren in onze stad." 

We hebben de woordvoerder van de Groep Oostappen om een reactie gevraagd, maar die zei alleen dat de groep over deze zaak geen mededelingen doet. 

Meest gelezen