AP Hogeschool zoekt oplossingen voor studenten die geen examen kunnen doen door corona: "We begrijpen hun extra stress"

De AP Hogeschool, met campussen in Antwerpen, Mechelen, Turnhout en Lier, bekijkt of er meer inhaaldagen kunnen komen voor studenten in quarantaine of isolatie.
"Momenteel hebben we al twee dagen voor de inhaalexamens voorzien in plaats van één", vertelt woordvoerder Karolien Loriers uit aan Radio 2 Antwerpen. 

Corona maakt het deze examenperiode extra lastig voor studenten aan de universiteit of hogeschool, want wie plots in quarantaine moet of ziek is, kan geen examens afleggen op de afgesproken datum. Volgens de studenten zijn er te weinig inhaalmomenten. Wie pech heeft, moet bijvoorbeeld op één dag verschillende examens afleggen. 
De AP Hogeschool legde alvast twee inhaaldagen vast, maar ze proberen nu nog creatiever en flexibeler te zijn omdat ze merken dat het aantal aanvragen al na twee examendagen sterk gestegen is.

Huzarenstukje

"We gaan creatief en flexibel omgaan met die inhaalexamens, dat zal zelfs moeten, maar organisatorisch wordt het een huzarenstukje", zegt Karolien Loriers van AP Hogeschool in Antwerpen. "Er moet per departement bekeken worden of er nog meer inhaaldagen moeten komen, en mondelinge examens zouden online kunnen ingehaald worden. Bij schriftelijke examens zitten we met de moeilijkheid dat het examen voor iedereen hetzelfde moet kunnen zijn."

Goede balans tussen welzijn en veiligheid van de studenten

"Vorig jaar is al duidelijk gebleken dat het voor het welzijn van de studenten beter is zoveel mogelijk aanwezig te kunnen zijn op de campus, zeker tijdens de examens. Op de campus is er ook veel minder kans dat studenten zich schuldig zouden maken aan examenfraude."

Loriers benadrukt dat de AP Hogeschool er alles aan zal doen om zo snel mogelijk met oplossingen te komen bij de studenten, en hen zo min mogelijk thuis examens wil laten doen. "Wat vorig jaar niet kon en mocht door de coronamaatregelen, moet nu wel kunnen", besluit ze.

Beluister hier het gesprek met Karolien Loriers, woordvoerder AP Hogeschool:

Meest gelezen