Radio 2

Opnieuw vandalisme aan station van Ieper: 14-jarige ramt ruit van toiletten en raakt gewond

Afgelopen weekend was er opnieuw vandalisme in de buurt van het station van Ieper. Een jongen van 14 uit Ieper belandde vrijdagavond door de glazen wand naast de gesloten toegangsdeur van de toiletten. Die zijn al sinds begin maart afgesloten, omdat ze hersteld moeten worden. De 14-jarige raakte gewond in het gezicht en werd naar het ziekenhuis gebracht. 

Het is al het zoveelste geval van zwaar vandalisme in de stad Ieper. 4 maanden geleden startten de problemen aan het station. Daar sloegen 2 bendes met Franse jongeren de ruiten van het station in en probeerden ze met de trein te vluchten richting Komen. Een van die daders werd vorige maand veroordeeld. Maar een paar dagen voor die veroordeling sloeg opnieuw een andere Franstalige "treinbende" toe en lieten ze een spoor van vernieling achter in de Ieperse stations- en uitgaansbuurt. Daarbij werd toen ook een Ieperling het slachtoffer van zinloos geweld. 

En afgelopen weekend was er opnieuw een geval van vandalisme. "2 jongeren vielen een man lastig rond het station en een van de jongeren heeft de ruit naast de toiletten geramd met zijn schouder", vertelt Glenn Verdru van politiezone Arro Ieper. "De jongen raakte gewond aan het gezicht en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. De NMBS heeft de toiletten afgesloten. De omstandigheden van het incident worden nu verder onderzocht. Het is niet de eerste keer dat de vervoersmaatschappij de toiletten moet sluiten door vandalisme. Meestal gaat het om kleinere incidenten, maar nu was er dus ook een gewonde bij."

De politie zal het station nauwlettend in de gaten blijven houden. Ze zullen ook de camerabeelden bekijken om de verdachten te kunnen identificeren. De NMBS gaat nu ook overleggen met de lokale overheden. Burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) zal samen met de politie bekijken welke maatregelen ze kunnen nemen. 

Meest gelezen