Snelheidscontrole in Menen: maximumsnelheid van 230 km/u en een 5de van de voertuigen geflitst

De politie van Menen heeft gisterenavond een uitgebreide snelheidscontrole gehouden op de N58 ter hoogte van de rotonde in Rekkem, waar je 90 km/u mag rijden. 1 op de 5 bestuurders reed te snel en er werden snelheden van 161 tot zelfs 230 km/u opgemeten. Begin april kwamen daar nog 2 jongemannen om het leven nadat ze aan een hoge snelheid tegen de brug waren gereden. 

Gisterenavond heeft de politie van Menen snelheidscontroles uitgevoerd. Er werden 573 wagens gecontroleerd, waarvan 111 te snel reden. Op 2 uur tijd werd dus maar liefst 1 op de 5 voertuigen geflitst. Maar er werden ook recordsnelheden opgemeten op de N58 in Rekkem, bijgenaamd "de landingsbaan". Zo werd er een auto geflitst aan 230 km/u. In de auto zaten 3 personen, die een testritje aan het maken waren met de auto van een vriend. Maar ook een vader, die met zijn zoontje van 12 jaar onderweg was naar huis van een voetbaltoernooi, werd geflitst aan 161 km/u. De man had ook gedronken. 

Nog een andere bestuurder werd geflitst aan 167 km/u en probeerde daarna weg te vluchten. Hij zou betrokken geweest zijn bij drugsfeiten in Moeskroen eerder op de dag. De politie trok de rijbewijzen van de 3 bestuurders onmiddellijk in voor 15 dagen. 2 andere bestuurders, die geflitst werden aan 167 en 144 kilometer per uur hadden geen rijbewijs op zak. Ze zullen zich alle 5 moeten verantwoorden voor de politierechtbank. 

Probleemzone

 “De N58 blijft een serieus probleemzone”, zucht commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. Want er gebeurden al verschillende zware ongevallen. "We controleren er wanneer we kunnen, maar we kunnen er natuurlijk niet altijd staan." Begin april nog kwamen 2 jongeren uit Frankrijk er om het leven nadat ze met een hoge snelheid tegen de pijler van de brug waren gereden. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer zat eind 2021 nog samen met stad Menen over de problematiek. Toen werd er beslist dat de dubbele rijstroken, die er nu zijn, zullen herleid worden naar 1 enkel rijvak en dat de maximumsnelheid verlaagd zal worden van 90 naar 70 km/u. Die aanpassingen zullen normaal in 2023 uitgevoerd worden. Waarom dat nog zo lang moet wachten is voor de commissaris niet duidelijk, want veel ingrijpends, zoals breekwerk moet er niet gebeuren. Hij hoopt dat de aanpassingen aan "de landingsbaan" er snel komen. 

Meest gelezen