Bellewaerde park

Bellewaerde laat 4 bizons inslapen na oplopen ongeneeslijke bacteriële infectie

Het dieren- en pretpark Bellewaerde in Ieper heeft afgelopen week vier Europese bizons laten inslapen omdat ze een ongeneeslijke bacteriële infectie hadden opgelopen. De dieren zijn afgemaakt omdat ze pijn hadden en andere bizons konden besmetten.

Bellewaerde Park heeft afgelopen week afscheid moeten nemen van 4 Europese Bizons. Tijdens een aantal medische testen werd er vastgesteld dat de 4 dieren besmet waren met een zeer besmettelijke en dodelijke bacterie. Voor die bacterie bestaat er nog geen medicijn. De bizons zouden door de bacterie veel pijn lijden en er uiteindelijk ook aan sterven. 

Om hen die pijn te besparen en om de andere bizons niet te besmetten werd er met de bevoegde instanties besloten om de besmette dieren te laten inslapen. Het was een pijnlijke beslissing voor het dierenpark en een emotioneel moment voor het team van dierenverzorgers. Zij hadden een sterke band opgebouwd met de dieren. 

Meest gelezen