Facebookpagina Festival Dranouter

Dranouter Festival stelt Dranouter Trail voor: loopevent over het podium

Dranouter Festival organiseert dit jaar een loopparcours op en langs de festivalweide en over het hoofdpodium. Dat is een primeur in België. Het parcours is 7 kilometer lang. Onderweg zullen de lopers aangemoedigd worden door dj's, muzikanten en straattheaterartiesten. 

Het muziekfestival Dranouter organiseert op zondag 7 augustus, net voor het festival van start gaat, een loopevenement langs en over de festivalweide. Dat is een primeur in België. Het parcours zal ongeveer 7 kilometer lang zijn en start en eindigt aan een van de campings. De deelnemers zullen onder andere over het hoofdpodium, de campings en langs de Dikkebusstraat, de toegangsweg tot het festival, lopen. Onderweg worden ze ook aangemoedigd door dj's, muzikanten en straattheaterartiesten.

Ten voordele van Bosfonds Dranouter Festival

De opbrengst van Dranouter Trail gaat naar het Bosfonds van Festival Dranouter. Want de organisatie wil een deel van de CO2-uitstoot van het festival compenseren door bossen aan te planten. Het aantal tickets voor het loopparcours is beperkt. Er zullen maar 1.000 mensen kunnen deelnemen, verdeeld in 3 groepen. De eerste wave start om 9.30 uur, daarna om 10 uur en de laatste groep mag aan het parcours beginnen om 10.30 uur. Tegen 12 uur worden dan alle deelnemers aan de finish verwacht. Iedereen kan aan zijn eigen tempo meelopen, want er is geen tijdsregistratie aan verbonden.

Meelopen kost 18,50 euro. Wie een dagticket heeft voor zondag 7 augustus, kan een ticket krijgen voor Dranouter Trail aan een kortingstarief. Wie al een combiticket voor het festival op zak heeft, kan zich nog tijdens het festival inschrijven bij het feestcomité: "Feestcomiteit Dikkebusstraat".

Dranouter Festival

Meest gelezen