Radio 2

Al 3 keer zwaar ongeval met politiecombi op zelfde plaats in Ichtegem

In Ichtegem gebeurde deze ochtend voor de derde keer op 1 jaar tijd een zwaar ongeval op de Torhoutbaan. Een politiecombi van de zone Kouter, die prioritair een voertuig wilde inhalen, botste daar tegen een wagen die wou afslaan. De politieagenten bleven ongedeerd, maar de bestuurster van de wagen raakte lichtgewond. Er was ook veel materiële schade.

2 politieagenten waren deze ochtend onderweg met de politiecombi naar een dringende interventie in Torhout. Ze reden prioritair op de Torhoutbaan en wilden een wagen inhalen. Maar die wilde net inslaan in de Schoolstraat, waardoor de voertuigen tegen elkaar botsten. Door de klap schoven ze nog een eind vooruit en kwamen ze tot stilstand tegen 2 andere geparkeerde wagens. 

"De beide collega's raakten niet gewond. De bestuurster van de auto raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging", vertelt woordvoerster Annemie Wittesaele van de politiezone Kouter. De politiezone Polder kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. De weg werd tijdelijk afgesloten om alle 4 de voertuigen te kunnen wegtakelen. 

Derde ongeval op 1 jaar tijd

Het is al de derde keer op 1 jaar tijd dat er een politiecombi betrokken raakt bij een ongeval op de Torhoutbaan, terwijl de agenten prioritair aan het rijden waren. Het eerste ongeval gebeurde 4 juni op exact dezelfde plaats. Toen was de politiecombi onderweg naar een vechtpartij. 3 mensen raakten toen lichtgewond. Op 1 oktober gebeurde er opnieuw een ongeval iets verderop. Toen ging een politiecombi 3 keer over de kop. Bijna alle wagens hadden plaats gemaakt voor het voertuig, maar een afslaande bestuurder had het prioritaire voertuig nog niet gezien. De 2 politie-inspecteurs raakten toen zwaargewond.

Radio 2

Meest gelezen