Belga Image

Wint voetbalclub Olsa Brakel opnieuw tegen eersteklasser? Marijn "Boma" Devalck: "Wij zijn geen amateurs, eh copain"

Vanavond wordt het spannend voor amateurvoetbalclub Olsa Brakel. De voetballers spelen tegen Club Brugge. De club won 7 jaar geleden al eens tegen eersteklasser KVC Westerlo met een indrukwekkende 6-1. Nu hoopt ze vanavond op hetzelfde resultaat. Bekende Brakelaar en schepen in de gemeente Marijn Devalck (Open VLD): "Ik hoop dat deze regendag een zegedag wordt."

Vanavond speelt amateurvoetbalploeg Olsa Brakel voor een tweede keer tegen een eersteklasser. Door de verpletterende zege die de ploeg in het verleden had tegen Westerlo, is de wedstrijd vanavond extra spannend. "Iedereen kijkt uit naar het gebeuren", zegt schepen Marijn Devalck, ook wel gekend als "Boma" uit FC. De Kampioenen. "Ik denk dat iedereen de spelers zal aanmoedigen. Ik hoop dat deze regendag een zegendag wordt."

Ik hoop dat deze regendag een zegendag wordt
Schepen en acteur Marijn Devalck (Open Vld)

Door corona is het in de Vlaamse Ardennen, zoals overal, vrij stil. Het gemeenschapsleven staat on hold, en de spanning rond de wedstrijd is dan ook niet opvallend aanwezig. Maar Devalck weet dat er enorm toegeleefd wordt naar de wedstrijd van vanavond. Hij weet ook te vertellen dat de Brakelaars fier zijn op de ploeg: "Laten we eerlijk zijn. Die ploeg heeft het de laatste decennia toch wel gemaakt."

Opnieuw winst?

Devalck hoopt dat de ploeg iets zal doen waar niemand zich aan verwacht. Het feit dat zij een amateurvoetbalclub is, wil niet zeggen dat zij geen mooi resultaat kan behalen, zegt hij: "Een paar jaar geleden won Olsa Brakel tegen KVC Westerlo. Toen hebben we ons ook in de kijker gespeeld. Ik hoop dat het opnieuw lukt."

Devalck heeft de ploeg al een tijd niet meer kunnen zien door corona: "Ik heb nog vóór de crisis een matchbal geschonken en op vraag van de club een clublied geschreven." Dat lied kon heel toepasselijk geweest zijn voor de wedstrijd vanavond, maar dat kan nu niet gebruikt worden: "Laten we voor nu gewoon hopen op een mooi resultaat."

Weinig wedstrijden

De spelers van de club hebben de afgelopen tijd nog niet veel wedstrijden kunnen spelen, behalve een recente match tegen Lokeren-Temse. Devalck: "De spieren zijn niet goed opgewarmd, maar ze zullen wel goed getraind hebben in de tussentijd."

Door corona mag er geen publiek aanwezig zijn bij voetbalwedstrijden. De voetbalslag wordt gespeeld in Brugge, maar in normale omstandigheden zou Devalck er zeker bij geweest zijn: "Met veel liefde en fierheid als Brakelaar ", klinkt het.

Als F.C. De Kampioenen hadden wij nog tegen Club Brugge kunnen spelen. Maar ik ben blij dat Olsa Brakel het zal doen!
Schepen Marijn Devalck (Open Vld)

En aangezien Devalck vooral bekend is als "Meneer Boma" bij de televisievoetbalclub F.C. De Kampioenen kan de parallel tussen beide clubs niet uitblijven: "Hadden wij nog bestaan als F.C. De Kampioenen, dan hadden wij tegen Club Brugge kunnen spelen", lacht hij, "maar ik ben blij dat Olsa het zal doen."

De 16e finale van de Beker van België met Olsa Brakel tegen Club Brugge vindt vanavond plaats om 19.30 uur.

kasto80

Meest gelezen