AFP or licensors

Cycloon Tauktae treft India: minstens 20 doden, marine zoekt nog tientallen vermisten op zee

In India heeft de cycloon Tauktae al zeker aan 20 mensen het leven gekost. Er zouden ook nog bijna honderd mensen vermist zijn op zee. De cycloon kwam gisteravond aan land in de westelijke deelstaat Gujarat en joeg duizenden mensen op de vlucht.

Cycloon Tauktae, de krachtigste tropische storm van de voorbije twintig jaar, bereikte gisteravond de westkust van India met windsnelheden tot 210 kilometer per uur. Dorpen en steden in het kustgebied van de deelstaat Gujarat zijn overstroomd, meer dan 200.000 mensen zijn daar geëvacueerd. In Gujarat zijn de havens en luchthavens gesloten.

Bekijk hier beelden van cycloon Tauktae (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

De cycloon heeft al aan minstens 20 mensen het leven gekost en een spoor van vernieling getrokken in de westelijke deelstaten Kerala, Karnataka, Goa en Maharashtra. 

Twee schepen vergaan, redders proberen opvarenden te helpen

Twee schepen hebben schipbreuk geleden in de Arabische Zee, tussen India en het Arabische schiereiland.  Een vrachtschip dat op drift was geslagen is vastgelopen op de kust in de omgeving van Mumbai.

Reddingswerkers proberen nu de 137 opvarenden van boord te halen. Een ander schip met 273 opvarenden is gezonken. Reddingswerkers hebben al minstens 177 mensen kunnen redden. De anderen drijven mogelijk nog met hun reddingsvesten tussen metershoge golven. Beide schepen werden ingezet door de 'Oil and Natural Gas Corp', het belangrijkste olie-en gasbedrijf van India. 

Vaartuigen van de Indiase marine zijn ingezet in de zoek- en reddingsoperatie (lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Het natuurgeweld komt bovenop het coronaleed in India, waar momenteel elke dag zo'n 4.000 coronadoden vallen.

Bekijk hier het verslag uit "Het journaal 13u":

Videospeler inladen...

Meest gelezen