BEKIJK - Twitterruzie Marc Van Ranst en oprichter "Viruswaarheid" op 2.000 Nederlandse reclameborden 

Sinds vanmiddag kan je op 2.000 reclameborden in Nederland een Twittergesprek tussen viroloog Marc Van Ranst en coronascepticus Willem Engel lezen. Alexander Klöpping, oprichter van het journalistieke platform Blendle, zamelde met een crowdfundingscampagne al meer dan 25.000 euro in om het vijandig Twittergesprek in de publieke ruimte te projecteren. “Nog nooit zette iemand Engel zo op zijn plaats, ik vond dat de Nederlandse mensen de reactie van Marc Van Ranst moesten zien.”

Enkele dagen geleden ontstond er opschudding op Twitter toen Willem Engel, de voorman van de groepering “Viruswaarheid” (Nederlandse groep die tegen de coronamaatregelen ingaat, red.), uithaalde naar viroloog Marc Van Ranst

Bekijk de reportage uit het "Laat journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Lees hier het Twittergesprek tussen Marc Van Ranst en Willem Engel, de tekst loopt daaronder verder: 

In het Twittergesprek suggereert Engel onder andere dat Van Ranst de serieuze bedreigingen van de laatste dagen zelf zocht. Marc Van Ranst, die op dit moment moet onderduiken, reageert scherp: “Je kan al je kennis van virologie, immunologie en epidemiologie op de achterkant van een postzegeltje schrijven”, klinkt het.

Internetondernemer Alexander Klöpping vond de spottende tweets van Van Ranst zo gevat dat hij ze wou verspreiden in de publieke ruimte: “Het doel van de campagne was 2.000 euro, maar dat bedrag werd overschreden in een halfuur”, vertelt Klöpping.

Van Ranst laat vanuit zijn veilige locatie weten dat hij wel kan lachen met de ludieke actie: "Het is grappig dat die tweets nu een tweede leven krijgen. Hopelijk is het een kleine bijdrage om de Nederlanders te stimuleren niet in de val van Viruswaarheid te trappen!", zegt hij. 

Bekijk hier een abribord met het Twittergesprek, de tekst loopt daaronder verder: 

Klöpping leest met veel plezier de reacties op zijn crowdfundingswebsite: “Mensen die doneren, betuigen steun aan Marc Van Ranst en laten bovendien weten dat ze zijn taalvirtuositeit wel kunnen smaken.” 

Nu hij meer dan 25.000 heeft binnengehaald, zullen de tweets op nog meer borden verschijnen: "We willen de komende dagen nog zo veel mogelijk mensen bereiken, maar de teller van de crowdfunding zet ik ondertussen stop", aldus Klöpping. 

Bekijk hier de tweet van Klöpping, waarin hij zijn plannen voor de komende dagen aankondigt: 

Meest gelezen