Radio 2

Nieuwe glijbaan voor Avonturenberg in Beringen eindelijk geïnstalleerd

De nieuwe glijbaan aan de Avonturenberg in Beringen is eindelijk geïnstalleerd. Op 2 december kwam de langverwachte glijbaan na 5 jaar eindelijk toe, maar de vrachtwagen reed zich toen vast door het slechte weer en moest na lang overleg terugkeren. Vandaag werd een nieuwe poging ondernomen en met succes. Het is wel nog wachten tot februari vooraleer de glijbaan gebruikt kan worden.

De kinderen van Beringen werd al sinds de officiële opening van de Avonturenberg op be-MINE in 2016 een heuse glijbaan beloofd. Al snel bleek dat de geïnstalleerde betonnen glijbaan te steil was en zorgde voor kwetsuren bij verschillende kinderen, waardoor die glijbaan al snel werd gesloten. Na vijf jaar werd er eindelijk een oplossing gevonden voor het probleem: een metalen glijbaan. 

Eind goed, al goed

De metalen glijbaan zou normaal begin december geïnstalleerd worden, maar dat liep niet van een leien dakje. De vrachtwagen die de glijbaan vervoerde, reed zich door het slechte weer vast en moest na lang overleg terugkeren. Nu, een maand later, lukte het de vrachtwagen wel om de glijbaan tot aan de Avonturenberg te verplaatsen en werd de glijbaan succesvol geïnstalleerd. 

"De glijbaan moet nu nog verankerd worden in beton en uitharden. Dat zal minstens nog een maand in beslag nemen, maar is sterk afhankelijk van het weer", aldus schepen van Recreatie Jessie De Weyer (N-VA). "Nadien wordt alles gecontroleerd op veiligheid, en vanaf half februari kunnen kinderen dan eindelijk van de glijbaan genieten."

Radio 2

Meest gelezen