Gwenny en Marino verwelkomen met Laex 12e (en laatste) kindje: "Allemaal namen met letters A, E, L en X"

Gwenny en Marino uit Staden zijn trotse ouders geworden van hun 12e en laatste kindje Laex. Opvallend is dat Laex net zoals haar zusjes en broertjes een naam heeft gekregen met de letters A, E, L en X. "We zijn vooral blij dat ze helemaal gezond en wel is", zegt mama Gwenny. 

Op 4 april zag Laex het levenslicht. Zij is het 12e kindje van Gwenny en Marino en dus ook het 12e kindje met een naam, bestaande uit de 4 letters A, E, L en X. "Er waren nog wel een paar combinaties over met die 4 letters, maar de keuze was voor ons niet moeilijk", vertelt mama Gwenny. "We hebben altijd al aan die naam gedacht. En de naam moet toch juist ook iets moois zijn voor onze kinderen."

Er waren nog wel wat combinaties mogelijk, maar Laex was onze favoriet

De zusjes en broertjes Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax en Alxe stonden te popelen om hun nieuwe zusje te leren kennen. "Ze waren erg nieuwsgierig en vooral ongeduldig om haar te zien. Maar ze zijn o zo trots op hun jongste zusje. De bevalling zelf is ook helemaal vlot verlopen, in enkele uren tijd was Laex helemaal gezond en wel op de wereld gekomen."

Het gezin van Gwenny en Marino is best groot. "Soms is het wel wat druk. Maar onze oudste Alex wordt 15 en die helpt ons ook veel. Iedereen draagt natuurlijk zijn kleine steentje bij in het huishouden, zoals overal waarschijnlijk. We hebben altijd zelf gezegd dat 12 het maximum is, dus voor ons stopt het ook hier", lacht Gwenny. 

Negatieve commentaren online

Dat het gezin van Gwenny aandacht krijgt, stoort haar niet. Maar de reacties die mensen soms geven, zeker online, vindt ze niet kunnen. "Mensen geven dan commentaar op ons gezin, terwijl ze ons niet eens kennen. Dat raakt ons wel, want wij laten iedereen gerust en helpen waar we kunnen. Hoe kunnen mensen zo gemeen zijn? Het is verschrikkelijk erg dat mensen zoiets doen, want onze kinderen kunnen dat ook lezen en dan komt zo'n commentaar hard aan", vertelt Gwenny emotioneel. 

Meest gelezen