Radio 2

Borden van nieuwe zone 30 in Lauwe zijn verdwenen door vandaal

In Lauwe, een deelgemeente van Menen is iemand gaan lopen met een 4-tal verkeersborden van de nieuwe grote zone 30. Die grotere zone 30 in het centrum is er nog maar officieel sinds afgelopen zondag, net zoals in Menen. Maar niet iedereen gaat daar dus mee akkoord. Schepen van Mobiliteit Patrick Roose (Vooruit) reageert teleurgesteld, maar zal de borden zo snel mogelijk vervangen. 

Enkele verkeersborden van zone 30 in het centrum van Lauwe zijn gestolen. Die borden stonden er nog maar net, omdat er sinds zondag in het centrum van Lauwe, een deelgemeente van Menen een nieuwe grotere zone 30 is. Die nieuwe zones in het centrum van Menen en Lauwe maken deel uit van het circulatieplan om de stad verkeersveiliger te maken. In maart is Menen ook lid geworden van de "Coalitie van 30" van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, omdat er in een zone 30 minder ongevallen gebeuren en als die gebeuren, hebben die vaak ook minder zware gevolgen. 

Het bord in de Koning Boudewijnstraat, Leiestraat, Hogeschuurstraat en Langekeerstraat zijn verdwenen. Waarschijnlijk als een teken van protest. Op Facebook kwamen er ook al veel reacties op de weggenomen verkeersborden. Veel mensen vinden dat de zone te groot is en dat het te ver gaat. Maar anderen zien er ook wel het nut van in voor de verkeersveiligheid. Patrick Roose, schepen van Mobiliteit (Vooruit) reageert vooral teleurgesteld op het voorval. "Dit is bijzonder spijtig, maar we zullen zo snel mogelijk nieuwe verkeersborden hangen. We hebben de inwoners van Menen over de nieuwe zones 30 geïnformeerd met infosessies en morgen staat er nog een op het programma, maar we doen dit eerst en vooral om onze stad verkeersveiliger te maken."

Meest gelezen