Foto: Tom Smets

Van T-shirts tot gebak: Herentals kleurt groen voor Wout van Aert tijdens na-Tourciriterium

De stad Herentals kleurt op de dag van het na-Tourcriterium helemaal groen, speciaal voor groene trui én inwoner Wout van Aert. Bakker Tom Smets zal speciaal voor hem een groene biscuittaart bakken. Het supporterscafé van Van Aert op de Grote Markt zal dan weer in groen licht gehuld zijn. 

Wout van Aert wordt vanavond als een god onthaald in zijn thuisbasis Herentals. De kersverse groene trui uit de Ronde van Frankrijk neemt er deel aan het na-Tourcriterium. Het stadsbestuur riep op aan al wie vanavond gaat kijken, om groene kledij te dragen.

"De hele stad leeft al een week toe naar vanavond", vertelt Tom Smets van bakkerij "A Tatin". "Ze worden hier zot. Alles is groen gekleurd. We hebben hier zoiets nog nooit gezien."

Groene koffiekoeken

Ook Smets doet mee aan de groene hype. "Ik maakte eerst gele soezen toen Van Aert de gele trui veroverde. Toen hij de groene trui begon te dragen, zijn ook wij van kleur veranderd. Nu maken we groene donuts, croissants, koffiekoeken,... " Speciaal voor Van Aert zal bakker Tom vanavond een groene biscuittaart bakken die hij hem persoonlijk zal overhandigen. 

Radio 2

Mijn moeder is elders in de Kempen groene T-shirts gaan kopen, want in Herentals was niets meer te vinden

Jan Engelen, zaakvoerder café "Druyts"

Ook "Druyts", het supportercafé van Van Aert, op de Grote Markt in Herentals, kleurt vandaag groen. "We hebben een grote foto van onze groene held op onze gevel geplakt", vertelt zaakvoerder Jan Engelen. "Vanavond zal er ook een groene spot op de gevel gericht staan. Dat geeft een mooi beeld in het donker." 

Het personeel van het café draagt ook groene kledij. "We hadden groene T-shirts besteld, maar door een leveringsprobleem, kregen we die niet tijdig aan. Mijn moeder is dan elders in de Kempen nog groene T-shirts gaan zoeken, want in Herentals was er al niets meer te vinden. Dus bij deze: dankjewel, moeder!" 

Meest gelezen