Moordenaar van Britta Cloetens filmde stiekem vrouwen in toilet: had slachtoffer dat ontdekt en moest ze daarom dood?

Tijdens het onderzoek ontdekten de speurders honderden voyeuristische filmpjes op de computer van de moordenaar van Britta Cloetens, Tijl Teckmans. Dat was te zien in de tweede aflevering van "De verdwijning van Britta Cloetens". Hij filmde stiekem vrouwen, onder meer in het toilet van de Hondagarage. De onderzoekers denken dat Britta Cloetens de camera heeft ontdekt en dat ze Teckmans daarmee heeft geconfronteerd. Mogelijk werd dat haar fataal.

In de tweede aflevering van de documentaire over de verdwijning van de jonge vrouw, zien we dat de bewijzen tegen Teckmans zich verder opstapelen. DNA onderzoek geeft uitsluitsel over de sporen die in de auto van de verdachte zijn aangetroffen. Het DNA in het bloed en de haren in de koffer komen overeen met dat van Britta Cloetens. Tijl Teckmans wordt hiermee geconfronteerd, maar blijft ontkennen. Niet alleen in zijn auto, maar ook op zijn kledij vindt het gerechtelijk lab sporen van het slachtoffer.

Bekijk de video over het sporenonderzoek en lees daarna verder

Videospeler inladen...

De "bekentenis"

4 maanden lang blijft Teckmans ontkennen, maar dan komt er toch plots een doorbraak. Aan zijn toenmalige vriendin en zijn vader vertelt hij dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Britta. Hij wordt met zijn vader geconfronteerd en zal daarna een bekentenis afleggen aan de speurders. Teckmans zegt dat hij de dood van Britta niet heeft gewild. In zijn versie was het een ongeluk.

Bekijk de video van de bekentenis en lees verder hieronder

Videospeler inladen...

De bekentenis van Tijl Teckmans komt hard aan bij de familie van Britta. Het staat nu vast dat ze overleden is, maar haar lichaam is nog niet gevonden.

Om te weten of het verhaal van Teckmans kan kloppen met de realiteit houdt het gerecht een reconstructie. Tijl Teckmans wordt naar de depannagedienst gebracht waar zijn inbeslaggenomen voertuig staat. Hij moet daar aan de onderzoeksrechter, wetsdokter en speurders tonen wat er volgens hem in de garage is gebeurd. In zijn versie van de feiten gooit hij het kofferdeksel van zijn auto op het hoofd van Britta en valt zij op slag dood.

Bekijk de reconstructievideo en lees daarna hieronder verder

Videospeler inladen...

Als de versie van Tijl Teckmans niet klopt, blijft de vraag hoe Britta wél gedood is

Volgens wetsdokter Werner Jacobs klopt de versie van Tijl Teckmans niet. Maar omdat het lichaam van Britta nog altijd niet is gevonden, kan niet worden vastgesteld hoe de jonge vrouw precies om het leven is gebracht. Is ze geslagen en daarna gewurgd? Het zijn hypotheses die de speurders niet kunnen bewijzen.

Toch geloven zij en Britta's familie niet dat ze zomaar seks zou hebben gehad met een wildvreemde man in een showroom van een garage. Ze zoeken het motief voor de moord in de seksuele stoornis van Teckmans.

Tijl Teckmans is een voyeur. Op z'n computer zijn honderden verborgen opnames gevonden. Hij filmde stiekem vrouwen in kleedkamers van het zwembad en onder de rokken in supermarkten. Maar ook in de Hondagarage waar hij werkte, maakte hij verborgen opnames. Hij installeerde een camera in het toilet, ofwel verborgen in het plafond, of in een vuilnisbakje. Ook op de dag van de feiten.

Hieronder zie je de verborgen opnames van Tijl Teckmans, lees daarna verder:

Videospeler inladen...

De tweede aflevering van "De verdwijning van Britta Cloetens" kan u hieronder bekijken. De andere afleveringen zijn ook al te zien op VRTNU.

Videospeler inladen...

U kan hieronden ook de podcast van "De verdwijning van Britta Cloetens" beluisteren: 

Meest gelezen