donderdag 08 december 2016
08 december 2016

Vanaf 18/12: de Warmste week

Volg Music for life 24/7 op Studio Brussel, online via dewarmsteweek.be en vanaf 18 december live op Eén, Eén+ en Canvas.

Thomas Geuens

De presentatoren van de Warmste week

Van zondag 18 december tot kerstavond kamperen Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems samen een week lang in de kou. Samen met alle Vlamingen maken ze van de week voor kerst opnieuw de Warmste week van het jaar. 
Onder het motto “iedereen zorgt voor iedereen” zullen Linde, Eva en nieuwkomer Bram live radio maken vanuit het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Ze draaien er verzoekplaten en ontvangen er honderden Vlamingen die een actie organiseerden.

De Warmste week

Op zondag 18 december 's ochtends start de Warmste week van Music for life, voor de laatste keer in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Vele Vlamingen kiezen een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt, zetten een actie op poten en zamelen zo geld in voor hun goed doel. Op die manier ondersteunt Music for life meer dan duizend Vlaamse vzw's en krijgen de goede doelen de aandacht die ze verdienen. De Koning Boudewijnstichting zorgt ervoor dat het ingezamelde geld van de acties bij de juiste vzw’s terechtkomt.


Gerrit Rauws (Koning Boudewijnstichting): "Dit jaar zijn er 1302 geregistreerde goede doelen waarvoor mensen acties kunnen ondernemen. Het zijn allemaal Vlaamse vzw’s die zich inzetten voor de levenskwaliteit van anderen en hun omgeving. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen in Vlaanderen zo voor iedereen zorgt."

De Warmste radio

Op de slotdag van Music for life is er de Warmste radio, een gezamenlijk radioprogramma dat tegelijk uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel en gepresenteerd wordt door radiostemmen van de vier VRT-radiozenders.

Dennis van den Buijs (Radio 1), Britt Van Marsenille (Radio 2) en Tom De Cock (MNM) doorkruisen ook een week lang het land en brengen voor hun radionet verslag uit van de vele warme acties in Vlaanderen. Op 24 december maken ze samen met Linde, Eva en Bram de Warmste radio.

Voor Studio Brussel trekt Vincent Byloo als reporter naar de acties in Vlaanderen.

The Flame

Een vaste waarde van Music for life is veel livemuziek. Ook dit jaar spelen zes topartiesten een exclusief benefietconcert in The Flame, de Music for life-concerttent in De Schorre in Boom. De opbrengst van die optredens gaat integraal naar een goed doel dat de artiesten zelf gekozen hebben.
Tickets kosten 20 euro en zijn vanaf maandag 12 december te koop via stubru.be.


Line-up

 • Zondag 18 december: Jamie Lidell – Make-A-Wish
 • Maandag 19 december: Goose – ALS Liga
 • Dinsdag 20 december: Tom Odell – Amnesty International
 • Woensdag 21 december: Lost Frequencies – Dokters van de Wereld
 • Donderdag 22 december: Bazart – Hachiko vzw
 • Vrijdag 23 december: Dua Lipa – Sunny Hill Foundation (in samenwerking met SOS Kinderdorpen)

 

Warmathon

Tijdens de Warmste week kan iedereen warmlopen ten voordele van alle goede doelen met de Warmathon van Music for life, in de vijf provinciehoofdsteden en in Brussel. Bij het finishen ontvangt iedere loper een exclusieve gouden Warmathon-medaille uit de handen van een Olympische gouden medaillewinnaar. Inschrijven kan via dewarmsteweek.be en kost 15 euro.


Locaties

 • Zondag 18 december: Brussel - aan de voet van het Atomium
 • Maandag 19 december: Hasselt - Sportpark Kiewit
 • Dinsdag 20 december: Brugge - Minnewaterpark
 • Woensdag 21 december: Antwerpen  - Rivierenhof
 • Donderdag 22 december: Leuven - Provinciedomein Kessel-Lo
 • Vrijdag 23 december: Gent - Sport- en recreatiepark De Blaarmeersen