Eric Defoort [1943-2016]

Raad van bestuur van de VRT neemt afscheid van raadslid Eric Defoort

 De Raad van Bestuur en de directie van de VRT betreuren het overlijden van Eric Defoort, gewaardeerd lid van de raad van bestuur van de publieke omroep. Eric Defoort is op 16 december 2016 op 73-jarige leeftijd overleden.

 

Luc Van den Brande, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Eric Defoort was een sterkhouder in de Raad van Bestuur van de VRT; zijn overlijden is dan ook een groot verlies voor de raad van bestuur. Hij behandelde elk dossier met een scherpe visie maar steeds in een open geest. Hij bewaakte met grote zorg de rol van de openbare omroep in het medialandschap. Zo was hij ook pleitbezorger voor de Vlaamse identiteit van de omroep en sterke positie van de omroep. Eric Defoort bekleedde voor de derde keer een mandaat als bestuurder van de VRT. Hij had een uitgesproken mening en kon die collegiaal en op een positieve manier, vaak met een kwinkslag, vertolken. Ik heb hem ook persoonlijk jarenlang zeer goed gekend, met wederzijdse appreciatie.”

Gedelegeerd bestuurder van de VRT, Paul Lembrechts, herinnert zich Defoort als een overtuigd en sociaal geïnspireerde Vlaming: “Het was een fijne man om mee in debat te gaan, met veel zin voor humor. Een echte gentleman met een grote kennis van zaken.”

De Raad van Bestuur, het directiecollege en de medewerkers van de VRT bieden hun medeleven aan aan de familie van Eric Defoort.

maandag 09 januari 2017
09 januari 2017