zaterdag 24 december 2016
24 december 2016

warmste week ooit

Recordopbrengst van 7.802.913 euro door 6.195 hartverwarmende acties voor meer dan duizend goede doelen.

De Warmste week van Music for life 2016 zit erop. In totaal organiseerden de Vlamingen maar liefst 6.195 hartverwarmende acties voor 1.311 verschillende zelfgekozen goede doelen. Dat is bijna het dubbele aantal van vorig jaar.

Paul Lembrechts (Gedelegeerd bestuurder VRT):"De Warmste Week van Music For Life toont aan dat wij als publieke omroep de rol hebben mensen te verbinden, mensen elkaar te helpen vinden en dit soort initiatieven mogelijk te maken." 

Jan Van Biesen (nethoofd Studio Brussel): “ Dit is een ongezien signaal van hoop en verbondenheid van onze hele bevolking, en dat in een tijd waar angst en polarisatie vaak de agenda bepalen. Meer dan duizend Vlaamse vzw’s kregen tijdens de Warmste week de aandacht en de steun die ze verdienen voor het straffe werk dat zij het hele jaar door presteren."

 

Stormloop voor de Warmathon en De Schorre

Tijdens de Warmste week namen in totaal 36.571 mensen deel aan de Warmathon in Vlaamse provinciehoofdsteden en in Brussel. Zij zamelden samen al lopend 415.710 euro in.

De afgelopen week bezochten meer dan 60.000 mensen De Schorre in Boom om er te vertellen welk goed doel zij een warm hart toedragen en waarom. Dat leverde pakkende verhalen en momenten op.

Linde Merckpoel: "Het is onmogelijk om te beschrijven hoe ontroerend de verhalen zijn die deze Warmste week elke dag opnieuw gekleurd hebben. De kracht van jong en oud die zich samen onvoorwaardelijk met hart en ziel inzetten, heeft ons echt geraakt. "

 

Sensibilisering

De Koning Boudewijnstichting verwacht  dagen nog een aantal stortingen. De komende weken betaalt de stichting al het ingezamelde geld uit aan de verschillende goede doelen.

Gerrit Rauws (Koning Boudewijnstichting): "Music for life maakt zichtbaar hoe dankbaar Vlaanderen is voor het belangrijke werk dat de goede doelen verrichten. Dat geeft een enorme boost aan de mensen die zich elke dag opnieuw professioneel of vrijwillig inzetten voor die organisaties. Het is het mooiste kerstcadeau dat men hen kan geven."

 

VRT-acties

Ketnet-Koekenbak

De afgelopen weken riep Ketnet klassen op om koekjes te bakken ten voordele van een zelfgekozen goed doel van Music for life. De respons was massaal. Maar liefst 2.217 klassen – ofwel 1 klas op 6 in Vlaanderen –  en 41.455 leerlingen deden een Ketnet-Koekenbak. Alle koekenbakken bij elkaar opgeteld bracht 269.604 euro op.

Klara: "All we need is love"

Klara verkocht warme muziek, ten voordele van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Sander en Sieglinde van Klara brachten Eva de cheque van 20.000 euro

VRT Nieuws: Het vooruitzicht

De experts van VRT Nieuws slaan de handen in elkaar ten voordele van De Warmste Week van Music For Life. Op 21 januari 2017 werpen maar liefst 38 VRT-experten een blik vooruit op de actualiteit van het komende jaar. De opbrengst gaat naar 30 goede doelen en heeft tot nu toe al 12.000 euro opgebracht, zo vertelde VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck

Initiatieven van Eén

De allesweter

De opbrengst van elke winnaar van De allesweter gaat naar De warmste week. Tot nu toe sprokkelden de BV's al 32.400 euro samen, voor onder andere Amnesty International, ALS-Liga, vzw De Stappaert en DUS! - Drive up safety. Ook de opbrengst van alle volgende afleveringen gaat nog naar De warmste week.

Blokken for life

Onder andere Sergio, Warre Borgmans, Dimitri Leue, Tom Lenaerts, Annelien en Stephanie Coorevits, Christoff en Linday haalden 5.000 euro. De sms'jes van de kijkers brachten tot nu toe 1.662 euro op voor het goede doel. Deze volledige opbrengst gaat naar de mucovereniging.

Kalmte kan u redden 

Op Kerstdag en op Nieuwjaarsdag presenteert Tom Lenaerts een special van Kalmte kan u redden. Ze spelen tegen elkaar, tegen hun eigen hartslag, en vooral voor een goed doel: als ze winnen, wordt de pot van 10.000 euro telkens integraal geschonken aan SOS Kinderdorpen in het kader van De warmste week.

Iedereen beroemd

Elke weekdag speelde een enthousiasteling de winkelkarquiz en zo werd door de sponsor voor 19.472,81 euro in producten aan de Belgische federatie van Voedselbanken geschonken. In de rubriek Deurvragen veilde Stijn Van de Voorde items  voor het goede doel. Hij haalde zo 231 euro op voor de vzw Kansen voor Kinderen.

Thuis

Fans van Thuis die met een sms  De warmste week steunden, maakten kans op een persoonlijke kerstboodschap, ingesproken door een van de Thuis-acteurs. Er werd 3.607 euro ingezameld voor Kom op tegen kanker.

F.C. De Kampioenen-film

Eén en producent Skyline Entertainment gaven enkele gastrollen weg in de nieuwe, derde F.C. De Kampioenen-film die geregisseerd wordt door Jan Verheyen.  Er werd zo 4.744 euro ingezameld voor Kom op tegen kanker.

Sorry voor alles

De opbrengst van de Wilfried-kledinglijn uit Sorry voor alles gaat ook naar De warmste week. Samen met Wilfried werd er gekozen om de 4.000 euro aan de vzw Kom op tegen kanker te schenken.

Ook in 2017 een Warmste week

Ook in 2017 organiseert Studio Brussel en de VRT een twaalfde editie van Music for life. "Afspraak tijdens de week voor Kerstmis"

De Warmste week 2016 in cijfers

 • Totale opbrengst: 7.802.913 euro
 • 6.195 warme acties
 • 1.311 goede doelen
 • Meer dan 60.000 bezoekers in De Schorre
 • 36.571 deelnemers aan de Warmathon in 6 steden leverde 415.710 euro op
 • 2.217 klassen en 41.455 leerlingen deden een Ketnet-Koekenbak
 • 12.558 aangevraagde platen

 

Bereikcijfers:

Meer dan de helft van alle Vlamingen heeft via de radio naar Music for life geluisterd. Meer dan 60% van de Vlamingen keek naar Music for life op tv. De totale digitale voetafdruk van Music for life en de Warmste week was nog nooit zo groot. De website van Studio Brussel lokte elke dag gemiddeld 4,5 meer bezoekers dan normaal. En via Facebook bereikte Music for life de afgelopen zeven dagen ruim 1,2 miljoen mensen per dag. Al de Music for life-filmpjes samen werden 4 miljoen keer bekeken.

 

Meest aangevraagde platen:

 1. “Can’t stop the feeling” – Justin Timberlake
 2. "Een ster" – Stan Van Samang
 3. "Stand by me" – Florence and the Machine
 4. "Goud" - Bazart
 5. "Ziet em duun" – Van Echelpoel