vrijdag 09 september 2022
09 september 2022

Nieuw op Radio 1: 'Het uur van de waarheid'

Dennis van den Buijs duikt in de wereld van nepnieuws en online bedrog

Vrijdag 9 september 2022 – Of het nu gaat over de oorlog in Oekraïne, de verkiezingen in Amerika, klimaatverandering of de coronapandemie. Elk verhaal z’n complot lijkt het wel. Fake news, misleiding en propaganda waren nog nooit zo zichtbaar: op sociale media, in onze mailbox of via berichtjes op onze smartphone waarin gehengeld wordt naar data en je geldbuidel.

JOKKO

Maar wat is nu echt en wat niet? Hoe weet je dat? Wat is de technologie en het doel erachter? En waarom zijn we zo vatbaar voor oplichting en nepverhalen? In het nieuwe Radio 1-programma Het uur van de waarheid duikt Dennis van den Buijs vanaf morgen elke zaterdag in een wereld van bedrog, nepnieuws en complotten en spreekt hij met factcheckers, experten en luisteraars over de moeilijke zoektocht naar wat feit is en wat fictie.

"Iedereen denkt dat hij slim genoeg is om fake news te herkennen. Ook ik, maar dat valt soms toch dik tegen. Daarom ben ik blij dat ik elke week samen met de luisteraars op de eerste rij zit en te weten kom hoe de vork écht in de steel zit."

Dennis van den Buijs

Het uur van de waarheid: vanaf zaterdag 10 september tussen 11.00 en 12.00 uur op Radio 1. Ook te beluisteren als podcast op VRT MAX.