donderdag 16 november 2023
16 november 2023

Wat mag nog? 'Sarah in Wokeland' zoekt het uit

Vanaf dinsdag 5 december op VRT CANVAS en VRT MAX

Donderdag 16 november 2023 - Na het bekroonde Sarah in Genderland, trekt Sarah Vandeursen dit keer naar Wokeland. Woke is één van de meest besproken en misbruikte woorden van vandaag.

Het debat laait hoog op en wordt vooral via (social) media-kanalen gevoerd. Je bent voor of tegen en nuance is ver te zoeken. Maar wat betekent woke precies? Waar komt het vandaan?  En waarom lokt het zoveel heftige reacties uit? Allemaal vragen die Sarah in Wokeland wil uitzoeken.

Sarah groeide op in een tijd waarin ze het gevoel had dat iedereen alles mocht zeggen en met alles mocht lachen. Vandaag leven we in een andere tijd en blijken sommige woorden gevoelig en zelfs kwetsend te zijn. Toch lopen we er met z’n allen wat in verloren. Want wat mag er nog wel en wat niet? In Sarah in Wokeland wil Sarah ook onderzoeken waar de grenzen van humor liggen en of artistieke vrijheid zijn beperkingen heeft. Ze kijkt ook in eigen boezem, want in het verleden ging ze al wel eens een grens over.

“Het radicale karakter en alle storm die rond het woord woke hangt, intrigeerde me en gaf me een goede reden om er iets rond te maken. Daardoor ben ik met frisse tegenzin aan de reeks Sarah in Wokeland begonnen. Ik heb niet op alle vragen die ik had een duidelijk antwoord gekregen. Maar door me te verdiepen in die ultra gelaagde materie ben ik milder en begripvoller geworden naar andere mensen toe en ik voel me eigenlijk vrijer dan ooit.”

Sarah Vandeursen