dinsdag 12 december 2023
12 december 2023

Bloedserieuze kost, dromerige nachtvluchten en nieuwe MakeUpDates

Dit voorjaar op VRT MAX

Dinsdag 12 december 2023 – Meeslepend. Eerlijk. En fantasierijk. Da's het voorjaar van VRT MAX. Het streamingplatform serveert ook in het nieuwe jaar het allerbeste van VRT, met exclusieve videoreeksen en een onevenaarbaar digitaal audioaanbod. Muziek, podcasts en live radio beklinken het DNA van VRT MAX. Ontdek de kijk- en luistertips voor 2024 hieronder.

Thomas Verbruggen

"In 2024 bouwen we VRT MAX verder uit tot de digitale hotspot van VRT en daarbuiten. Onze gebruikers nog beter op maat bedienen met content van de bovenste plank, is en blijft onze belangrijkste opdracht. Dat doen we met onze gevestigde waarden maar ook met fris nieuw Vlaams makerstalent die straffe podcasts en webreeksen afleveren. Het tweede seizoen van Knokke off is dan weer de ultieme kers op de taart waar we bijzonder trots op zijn!"

Ruth Degraeve, manager VRT MAX & digitale bestemmingen

Challas en de kost

In Challas en de kost dompelen zes jongeren zich onder in de cultuur en het leven van hun (voor)ouders in Marokko. Samen met MNM-dj Kawtar Ehlalouch trekken ze twee weken lang door het land. Op zoek naar hun eigen achtergrond en voorgeschiedenis, maar ook naar een stukje naar zichzelf. Vanaf woensdag 31 januari 2024 exclusief op VRT MAX.

Bloedserieus

Is de pil nemen slecht en waarom dan? Kan er iets misgaan met een menstruatiecup? En waarom heb je pijn in je onderrug bij je maandstonden? Bloedserieus geeft een eerlijk en duidelijk antwoord op al deze vragen. Deze vierdelige reeks beleeft samen met Coely, Lynn Van den Broeck, Elodie Gabiasen Steffi Mercie een maand lang hun maandstonden van heel dichtbij. Soms met pijn en aan het bed gekluisterd, soms met awkward situaties. Maar vooral: altijd 100% eerlijk.

Night flights

Night flights is de nieuwste fictiepodcast voor iedereen die nog durft dromen. In deze reeks volgen we de avonturen van een jonge vrouw die letterlijk haar dromen moet najagen wanneer haar geliefde op een ochtend niet meer wakker wordt. Nacht na nacht onderneemt ze een zoektocht naar hem in haar droomwereld, waarbij ze ook haar eigen interne strijd moet trotseren. Doorheen een parcours van nachtelijke gesprekken, oude herinneringen en wilde fantasieën brengt elke 'nachtvlucht' haar dichter bij haar geliefde en… bij haar ware zelf. Met de stemmen van onder meer Manu Van Acker, Ferre Van den Broeck, Bill Barberis en Esther Nwanu.

9 feestjes voor de kater

Fuck de rom-com, hier is de friend-com. Celie en Aster lopen elkaar tegen het lijf aan het begin van hun hogere studies. Romantische ziel Aster is queer en fervente romantiek-hater. Celie is hetero. Het lijkt een match made in hell. Tegen alle verwachtingen in worden ze echter besties, ride or die, vrienden voor het leven. Maar de tijd zet zijn klauwen in elke relatie en gaandeweg merken we dat hun vriendschap onherroepelijk verandert. Want na elk feestje… volgt de onvermijdelijke kater. 9 feestjes voor de kater is vlotte short form-fictiereeks met een lichte en grappige flair, en vooral… een eerlijk, emotioneel hart.

Los het op

Ook dit voorjaar laat Linde Merckpoel grote en kleine herkenbare problemen verdwijnen in de nieuwe afleveringen van Los het op. Daarvoor doet ze opnieuw beroep op haar creativiteit, DIY skills en een sterke community van kijkers, luisteraars en volgers op sociale media. In het wekelijks radioprogramma Los het op gaat ze ook samen met de Studio Brussel-luisteraars de uitdaging aan om zo veel mogelijk problemen op te lossen.

©LaisVanGestel

MakeUpDate

TikTok-ster Bert De Kock gaat in 2024 opnieuw op make up-date. Hij praat met onder meer Coely, Jonatan Medart en Jamie-Lee Six tijdens een make up-challenge over hoe ook zij worstelen met hun onzekerheden. Geen klassieke beauty tutorial, want voor één keer kiezen ze echt wie ze (willen) zien in de spiegel. Make up, verrassende confessions en vooral veel humor: dat zijn de nieuwe afleveringen van MakeUpDate.

© VRT

Contraspion (VRT NWS)

Nu er door de oorlog in Oekraïne vergelijkingen worden gemaakt met de Koude Oorlog, zocht Dirk Leestmans vier oud-agenten van de Belgische Staatsveiligheid. Zij praten over hun werk tijdens de jaren 70 en 80. Hoe opereerden de geheime diensten van 'de vijand' toen in ons land? En hoe probeerde onze Staatsveiligheid daar greep op te krijgen? Is het vergelijkbaar met de huidige situatie? De oud-agenten noemen zichzelf uitdrukkelijk geen spion, maar zijn contraspionnen.

Ons klimaat (VRT NWS)

Overal in Vlaanderen wordt er gewerkt aan oplossingen voor de klimaatverandering: door ondernemers, door onderzoekers, maar ook door mensen als jij en ik. Heleen Vander Beken enVincent Merckx gaan in negen afleveringen op zoek naar mensen die nu al het verschil maken. En ze vragen zich samen met een Bekende Vlaming af wat we zelf willen doen om een steentje bij te dragen.