dinsdag 19 december 2023
19 december 2023

Mo vint toh, Chantal is weere!

Maaike Cafmeyer schittert opnieuw in titelrol

Dinsdag 19 december 2023 - Ieders favoriete West-Vlaamse politieagente, Chantal, is back in business. Na een moeizame zoektocht om haar plekje te vinden als vrouw in 'a man’s world', krijgt de kijker te zien hoe ze zich eindelijk thuis voelt als coördinator van de wijkdienst van Loveringem, tot grote vreugde van haar dochter Emma. 

© VRT - NyklyN

Ook haar team, burgemeester Vanhecke én buurman Arne zijn blij met haar komst. Stagiair Felke De Bruyne komt het team versterken, met enige animo in het wijkcommissariaat tot gevolg. Roland Schietekatte dient echter een klacht in bij Comité P en zolang dit onderzoek loopt, wordt Chantal geschorst. Bovendien stelt hij zich ook nog kandidaat voor de nakende burgemeestersverkiezingen. Chantals toekomst in Loveringem ziet er ineens een pak minder rooskleurig uit. Gelukkig lijken Chantal en Arne op amoureus vlak naar elkaar toe te groeien… Of net niet?

Naast Maaike Cafmeyer zijn Mathias Sercu, Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Wim Opbrouck, Zouzou Ben Chikha, Patricia Kargbo, Kurt Defranq en vele anderen in de reeks te zien. Chantal werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein en Senne Dehandschutter.

Chantal: vanaf 21 januari elke zondag om 20.55 uur op VRT 1 en op VRT MAX. Voor wie niet kan wachten, is Chantal vanaf vrijdag 29 december volledig te bekijken via Streamz.

© VRT

Chantal is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT 1. De serie kwam tot stand met de steun van de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions.

Chantal is ook elke zondag te zien met audiodescriptie op VRT 1 via het taalkeuze-menu of op het Ketnet-kanaal om 21.15 uur. De afleveringen van Chantal met audiodescriptie zijn uiteraard ook terug te vinden op VRT MAX in de categorie 'Audiodescriptie', hier vind je ook de audiogids met bijkomende informatie over de belangrijkste personages en locaties.