vrijdag 09 februari 2024
09 februari 2024

Ketnet zorgt voor een kosmopolische krokusvakantie

Vrijdag 9 februari 2024 - Er is heel wat in de aanbieding voor de juniors en Ketnetters deze krokusvakantie. Van de strafste films tot pakkende kinderdocumentaires, coole events, gloednieuwe animatie en een intergalactisch spel. Jong én oud(er) weten alvast wat te doen.

Ketnet Cinema

Ketnet zorgt voor spetterende films tijdens de krokusvakantie. Met een vaste dagelijkse afspraak bij Ketnet Cinema. Geniet iedere dag om 8.30 uur en 13.30 uur van een schitterende film.

  • 10 februari 

8u30 - Asterix - Het geheim van de toverdrank 

13u30 - Connie & Co

  • 11 februari

8u30 - Felix op zoek naar de schat van M  

13u30 - Meester Kikker

  • 12 februari

8u30 - Casper en Emma op wintersport

13u30 - Slot Huiverstein - Zoenen is niet verboden

  • 13 februari 

8u30 - Fergie redt de boerderij

13u30 - Red Dog: True Blue

  • 14 februari

8u30 - Pluk van de Petteflet

13u30 - Invisible Sue

  • 15 februari

8u30 - Knoester en het zeemonster

13u30 - Spookuit

  • 16 februari 

8u30 - De Fabeltjeskrant de film

13u30 - Sune vs Sune

  • 17 februari 

8u30 - Pudding T

13u30 - Mijn leven is een circus

  • 18 februari 

8u30 - Ballerina

13u30 - Sia, de Rebelse bosfee

Ket & Doc

Tijdens de krokusvakantie kan je kijken naar vijf nieuwe, pakkende kinderdocumentaires. De jonge makers hebben hun tanden gezet in stevige thema’s zoals: integratie (Grip), eetstoornissen (Hannah & de krokodil), anders zijn (Buitenbeentjes),  jongens en emoties (Wij, jongens) en passies (Ronde 3).

De films gaan in première op het Jeugdfilmfestival Antwerpen tijdens de krokusvakantie. Vanaf 12 februari zijn de vijf kinderdocumentaires te zien op Ketnet.be, in de Ketnet-app en VRT MAX.

Buitenbeentjes

Lotta is anders dan andere kinderen. Daarom brengt ze haar dagen door in het Land van Grijs en Grauw. Ze is eenzaam en ze verveelt zich, tot op het moment dat ze achter de grijze muren een heel kleurrijke wereld ontdekt, bewoond door kinderen die allemaal om hun eigen reden een beetje anders zijn dan de rest: de Buitenbeentjes-burcht.

Een film van Elke Vanoost en productiehuis While We're Here 
Te zien op maandag 12 februari om 18 uur en donderdag 15 februari om 12.15 uur.

© VRT

Ronde 3

Het nieuwe schooljaar brengt nieuwe uitdagingen voor de 14-jarige Sana. Ze gaat naar een nieuwe school waar ze de finesse van het patissier-vak onder de knie wil krijgen. 's Avonds traint ze hard voor haar allereerste internationale bokswedstrijd. Over een paar weken zijn zij en haar teamgenoten uitgenodigd voor een kamp in het Italiaanse Pisa. Hoe gaat Sana bakken en boksen met elkaar combineren, en zal ze zich een weg weten te knokken in haar beide passies? 
 
Een film van Liesbeth De Mey en productiehuis Associate Directors 
Te zien op dinsdag 13 februari om 18 uur en vrijdag 16 februari om 12.15 uur.

Wij, jongens

Collin heeft zijn papa - die militair is - vaak gemist. Deze zomer leren ze elkaar beter kennen. Papa droomt van een stel stoere zonen; Collin droomt van een grote piano op een concertpodium.

Een film van Arne Brown en Charlotte Coeman en productiehuis Hotel Hongaria 
Te zien op maandag 12 februari om 12.15 uur en woensdag 14 februari om 18 uur.

Grip

Samen met een diverse groep tienermeisjes gaat de Oekraïense Emilia voor de allereerste keer op klimkamp in haar nieuwe thuisland. Na een heel bewogen jaar, waarin ze met haar familie naar België vluchtte, belooft deze eerste kampeerervaring voor Emilia extra uitdagend te worden. Maar al snel leert ze de andere meisjes beter kennen, verlegt ze haar grenzen en kan ze zich steeds beter uitdrukken. Zo probeert ze tijdens deze buitengewone week al klimmend grip te krijgen op haarzelf, de groep en de natuur.

Een film van Laura De Baudringhien en productiehuis While We're Here 
Te zien op dinsdag 13 februari om 12.15 uur  en donderdag 15 februari om 18 uur.

Hannah & de krokodil

Wanneer Fien ontdekt dat haar zus Hannah wordt bedreigd door een gemene krokodil die haar heel mager en ziek maakt, staat de wereld op zijn kop. Fien roept de hulp van mama en papa in om samen met Hannah de krokodil te verslaan, zodat Hannah haar volgende verjaardag haalt. 
 
Een film van Lore Mechelaere en productiehuis Het Peloton 
Te zien op woensdag 14 februari om 12.15 uur en vrijdag 16 februari om 18 uur.

© VRT

Herkenbare, hartverwarmende en hilarische animatie met Lou en Dodo

Twee gloednieuwe animatiereeksen kennen hun start in de krokusvakantie. Lou is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks en vertelt het alledaagse leven van een jong meisje, Lou en haar vrienden terwijl ze de wereld van de adolescentie betreden. Met de stemmen van o.a. Lotte De Clerck en Maimouna Badije.

Dodo is een grappige, herkenbare en hartverwarmende reeks over het dagelijkse leven op de middelbare school, bekeken met het nodige dramagehalte door de ogen van de 11-jarige Joe Connolly. Met de stemmen van o.a. Héritier Tipo, Céline Verbeeck en Ini Massez.

© VRT
© VRT

Project Kosmos

Op zoek naar een spannend én leerrijk spel? In project Kosmos help je sterretje Maggy bij het zoeken naar databestanden op vier verschillende planeten. Dit spel werd gebaseerd op de animatiereeks Interstellar Ella en zit vol wetenschappelijk correcte weetjes.

Project Kosmos vanaf 9 februari via Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Ketnet Junior

Ketnet Junior zorgt voor een supervakantie voor de allerkleinsten. Met de fonkelnieuwe reeks Simon Superkonijn, nieuwe afleveringen van De Smurfen, leuke weetjes bij Edmond en Lucy + en twee spetterende events.

In Simon Superkonijn duikt Simon in zijn denkbeeldige wereld waar hij samen met zijn vriendjes superheld speelt en de problemen uit het dagdagelijkse leven oplost. De Smurfen zijn ook weer van de partij met nieuwe knotsgekke avonturen. En kom heel wat leuke weetjes te weten over de natuur met de korte video’s van Edmond en Lucy +.

© VRT

Ketnet Junior komt naar je toe tijdens de krokusvakantie. Ontdek Ketnet Junior Carnaval van 12 tot en met 16 februari in Plopsaland De Panne. Bumba zet z'n circustent op en neemt Bumbalu en Bumbina mee om samen met jou op de foto te gaan. Ook De Smurfen komen langs en smurfen erop los tijdens een meet & greet. Dé kers op de taart zijn het optreden én meet & greet met Sarah & Bavo boordevol muziek en dans! We sluiten het feestje af met het te gekke Bumba's Grote Polonaisefeest waarbij je samen met Bumba en z'n vrienden uit de bol kan gaan. Meer info via Ketnetvoorouders.be

Kom tijdens de krokusvakantie naar Roeselare voor de interactieve Ketnet Junior-wandeling ‘Op stap met Sarah’. Onderweg laat Sarah de juniors zingen, dansen en bewegen. Zo wordt een uitstapje naar de stad nog leuker. Meer info via Ketnetvoorouders.be