woensdag 21 februari 2024
21 februari 2024

Gloednieuwe politiereeks Juliet - alles is persoonlijk in De Haan

Met Charlotte De Bruyne in de hoofdrol

Woensdag 21 februari 2024 - Vanaf zondag 3 maart is het wissel van de politiewacht op VRT 1: Juliet neemt op zondagavond de plaats in van haar collega Chantal. Charlotte De Bruyne vertolkt een politie-inspecteur die allerlei zware misdaden moet oplossen in het ogenschijnlijk lieftallige kuststadje De Haan.

Rechercheur Juliet Dumon keert na het onverwachte overlijden van haar vader uit Brussel terug naar haar geboortedorp De Haan. Ze gaat op zoek naar een pleeggezin voor haar stuurse tienernichtje Chloë, die liefdevol door Juliets vader werd opgevoed. Terwijl ze zich op haar nieuwe baan stort, wordt ze geconfronteerd met haar onverwerkte schuldgevoelens bij de dood van haar moeder en haar eigen ambigue gevoelens tegenover het moederschap. Intussen ontstaat er een complexe band tussen haar en Chloë.

Naast Charlotte De Bruyne worden de hoofdrollen vertolkt door Nabil Mallat, Amber Naert, Arend Pinoy, Nicki von Tempelhoff en Maarten Ketels. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Fania Sorel, Mil Sinaeve, Charlotte Vandermeersch, Pieter Genard, Aaron Roggeman, Wennie De Ruyck, Dolores Bouckaert, Piet De Praitere, Mieke Dobbels, Ikram Aoulad, Jan Hammenecker, Dries Heyneman, Emilie De Roo, Ben Segers, Abbas Fassaei, Amara Reta, Tanya Zabarylo, Dirk Van Dijck, Greg Timmermans en Giulia De Smet.

Ilias Van Bambost

Juliet is gecreëerd door thrillerauteur Hilde Vandermeeren en scenarist Roel Mondelaers, en geschreven door Rik D’hiet, Tyche Beyens, Wouter Van Haver, Roel Mondelaers, Hilde Vandermeeren en Michel Sabbe. De regie is in handen van Anke Blondé en de reeks werd geproduceerd door Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem voor Eyeworks Film & Tv Drama.

Juliet bestaat uit drie cases die elk over twee afleveringen worden verteld. Zo garandeert Juliet zes weken lang spannende zondagavondfictie. De opnames vonden plaats in De Haan en langs de hele Vlaamse kust van oktober 2022 tot en met eind januari 2023.

Juliet is een productie van Eyeworks Film & Tv Drama voor VRT 1, in coproductie met Warner Bros Duitsland en ZDF, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Westtoer, Videoland, Leonine Studios, Scio Productions en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid.

Juliet: vanaf 3 maart elke zondagavond rond 20.45 uur op VRT 1 en vanaf 3 maart al volledig te bekijken via VRT MAX.