woensdag 03 april 2024
03 april 2024

Vrede op aarde viert Moederdag met bijzondere uitzending

Woensdag 3 april 2024 - Op zondag 12 mei, ter gelegenheid van Moederdag, viert Sven de Leijer alle moeders in een bijzondere aflevering van het geliefde VRT 1-programma Vrede op aarde. Deze special belooft een hartverwarmend feest te worden, waarbij de focus ligt op het eren van alle moeders en groot-, pleeg- en schoonmoeders uit alle hoeken van het land.

Hiervoor is Sven de Leijer nog op zoek naar bijzondere moederfiguren die in de bloemetjes mogen gezet worden. Hij wil namelijk een Vrede op aarde-award uitreiken aan de beste moeder van het land. Wie een moeder, schoonmoeder, plusmama, onthaalmoeder, grootmoeder of andere moederfiguur kent die het verdient om in de bloemetjes te worden gezet, kan haar inschrijven via vrtmax.be/doemee.

Positiviteit en warmte voor Moederdag

Na zeven seizoenen is Vrede op aarde een onmisbaar onderdeel geworden van de kerstvakantie op VRT 1. Maar ook andere nationale grote momenten van het jaar kunnen wel wat Vrede op aarde gebruiken. Daarom wordt de feestvreugde dit jaar uitgebreid naar Moederdag. Presentator Sven de Leijer en co-host Soe Nsuki zetten in hun studio in Oostende moederfiguren in het zonnetje. Het concept van Vrede op aarde blijft hetzelfde: fijne gasten, verrassende video's en uiteraard ook de Vrede op aarde-awards. Alleen niet in kerstthema, maar speciaal voor Moederdag.

"Vrede op aarde is ondertussen een vaste waarde tijdens de kerstvakantie. Een warm dekentje in de koudste periode van het jaar. Die gezellige, positieve sfeer willen we vanaf nu ook op andere momenten van het jaar creëren. En geen mooier moment in het voorjaar dan de dag waarop we alle mama’s van Vlaanderen in de bloemetjes zetten.”

Lotte Vermeir, netmanager VRT 1

"Zowel Soe als ikzelf hebben de voorbije jaren prachtige kinderen gekregen en sindsdien beseffen we nog meer hoe bijzonder het ouderschap is. We kijken er dan ook naar uit om onze positieve boodschap van Vrede op aarde nu ook te delen tijdens Moederdag."

Sven de Leijer

Deze speciale aflevering van Vrede op aarde is op zondag 12 mei te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Meer informatie over de gasten en de jury wordt later bekendgemaakt.