dinsdag 30 april 2024
30 april 2024

Sportieve duo's nemen het tegen elkaar op in Goed gespeeld!

Dinsdag 30 april 2024 - Vanaf 13 mei krijgt VRT 1 elke weekdag al een sportief kantje in aanloop naar de sportzomer: in het nieuwe Goed gespeeld! nemen vier sportieve duo’s het tegen elkaar op in hun vier verschillende sporttakken. Elke dag nodigt één duo de andere drie teams uit in hun sportclub, waar ze hun sport aanleren, de club laten zien én het uiteindelijk tegen elkaar opnemen in een proef. Ondertussen worden ze luid aangemoedigd door Siska Schoeters, die ook de presentatie met een mix van speelsheid en sérieux voor haar rekening neemt.

© VRT

De komende maanden wordt een zomer vol sport en beleving op VRT met onder andere het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk, de Olympische en Paralympische Spelen. Maar voor het zover is, tonen heel wat amateurclubs maar al te graag hun sport in Goed gespeeld! Van padel tot onderwaterhockey, van BMX tot golf, van frisbee tot rugby: de sportclubs en de kijkers krijgen niet enkel een inkijk in elkaar sport, maar ook in elkaars voorzieningen. Soms met wat gezonde jaloezie voor de luxueuze douches of heerlijke loempia's in de kantine, of bewondering voor elkaars prijzenkast tot gevolg. De deelnemende teams - van Meerhout tot Sint-Pieters-Leeuw, van Sint-Truiden tot Waarschoot, van Molenbeek tot Kortrijk; kortom teams van over heel Vlaanderen en Brussel - gooien het beste van zichzelf in de strijd. Want niet enkel hun eer staat op het spel: elke weekwinnaar wint een heleboel sportmaterialen én twee tickets voor de Olympische Spelen in Parijs, geschonken door Sport Vlaanderen. Maar de verliezers gaan niet met lege handen naar huis, want ook zij krijgen een waardebon voor sportmaterialen. 

Omdat de thuisploeg het in de eigen sport te makkelijk zou hebben om de andere duo’s te verslaan, krijgt die een nadeel in de vorm van een BV: een Beperkende Vlaming. Die BV vervangt een van de twee spelers van de thuisploeg tijdens de proef. Maar ze worden best niet al te goede vrienden, want een dag later doet die BV alweer mee met het volgende team dat gastheer speelt. De deelnemende BV’s zijn Joris Hessels, Kim Van Oncen, Robin Keyaert, Jan Van Looveren en Linde Merckpoel.

Goed gespeeld!: vanaf 13 mei elke weekdag om 19.40 uur te zien op VRT 1 en VRT MAX. Maandag tot en met donderdag zijn de reguliere uitzendingen, op vrijdag volgt telkens een terugblik door de ogen van de BV en Siska Schoeters. 

Goed gespeeld! is een programma van De chinezen voor VRT 1, in samenwerking met Sport Vlaanderen in het kader van VIP2024 (Vlamingen in Parijs 2024).