maandag 10 juni 2024
10 juni 2024

'9 feestjes voor de kater': fuck de rom-com, hier is de friend-com

Maandag 10 juni 2024 – Klaar voor een ontnuchterende ode aan de vriendschap? Met 9 feestjes voor de kater lanceert VRT MAX een nieuwe reeks die niet in je watchlist mag ontbreken. Deze friend-com brengt het verhaal van de vurigste vriendschap ter wereld: die van Celie (Veerle Dejaeger) en Aster (Nidal van Rijn).

Aster is een fervente romantiekhater. Celie is een romantische dagdromer. Tegen alle verwachtingen in worden ze vrienden. Maar gaandeweg merk je dat hun vriendschap onherroepelijk verandert. Want na de feestjes volgt de onvermijdelijke kater. 9 feestjes voor de kater is een vlotte short form-fictiereeks met een lichte en grappige flair, en vooral… een eerlijk, emotioneel hart.

Friend-com

9 feestjes voor de kater blaast nieuw leven in een aloud genre: de rom-com. Alleen brengt ze een ode aan een ander, onderbelicht soort liefde. Eén die even diep, innig en tekenend kan zijn als romantiek. Het soort liefde dat steeds centraler staat in het leven van jonge mensen: vriendschap. Enter: de friend-com.

De reeks volgt, aan de hand van wat er gebeurt voor, tijdens en na negen feestjes, de ongewone vriendschap tussen Celie en Aster. Celie en Aster lopen elkaar tegen het lijf aan het begin van hun hogere studies. Aanvankelijk lijken ze tegenpolen. Tegen alle verwachtingen in worden ze beste vrienden. Maar de tijd zet zijn klauwen in elke relatie. Ook in die van hen.

De reeks werd geschreven en geregisseerd door Joren Slaets en Renate Raman. De muziek is van de hand van Johannes Genard (School Is Cool).

© VRT

Cast

Nidal van Rijn (Ketnet, 2DEZIT) speelt de verlegen maar enthousiaste Aster die zichzelf - en zijn seksualiteit - nog volop aan het ontdekken is.

Veerle Dejaeger (wtFOCK, Kameleon) speelt de eigengereide dromer Celie die in een compleet eigen wereld leeft en de realiteit soms frappant genoeg weet om te buigen naar haar eigen fantasie.

Nidal en Veerle worden vergezeld door Pierre GervaisBavo BuysDara OguntubiJules JordensLucie PlasschaertIsmaïl L'HamitiNoah El Batati en Ini Massez.

© VRT

9 feestjes voor de kater is een coproductie van Sputnik Media en VRT MAX. Dit programma kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid.

9 feestjes voor de kater: vanaf nu op VRT MAX. Ook beschikbaar met VRT-audiodescriptie.

© VRT