Vragen over VRT NU

Iedereen kan gratis de programma’s op VRT NU bekijken. Het enige wat u daarvoor moet doen, is u aanmelden met uw VRT-profiel. Dat is een algemeen profiel waarmee u zich kunt aanmelden op VRT NU, maar ook op alle andere websites van VRT.

Hierbij een overzicht van regelmatig gestelde vragen.

Waar kan ik VRT NU vinden?

Gewoon op uw computer, smartphone of tablet ga naar : www.vrtnu.be

Ik ben in het buitenland, kan ik gebruik maken van VRT NU?

Iedereen met een domicilie in België die zich registreert kan gebruik maken van VRT NU. Wanneer u bij de registratie uw Belgisch adres doorgeeft kunt u zonder beperkingen gebruik maken van VRT NU in de EU. En met beperkingen in de rest van de wereld. VRT volgt hiermee de regelgeving rond portabiliteit van programma’s.

Meer details hierover leest u op https://www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/ik-kan-in-het-buitenland-geen-aangekochte-programma-s-herbekijke/ 

 

Hoe vind ik een programma terug?

U kunt programma’s terugvinden via de zoekfunctie. Daarnaast kunt u via de A-Z-lijst programma’s terugvinden op naam, of u kunt op uur en dag zoeken via de tv-gids. Een selectie van de programma’s kunt u ook meteen zien op onze startpagina, www.vrtnu.be.

 

Kan ik alle programma’s herbekijken?

De VRT doet er alles aan om een zo ruim mogelijk aanbod beschikbaar te stellen op VRT NU. Sommige programma’s worden echter aangekocht en niet alle producenten geven toestemming aan VRT om die programma’s ook online te publiceren. In dat geval zijn ze niet terug te vinden op VRT NU.

 

Waar vind ik kindvriendelijke programma's?

Onze programma’s van Ketnet en Ketnet Jr. zijn apart te vinden onder de zenderpagina’s van Ketnet en Ketnet Jr. U vindt de zenderpagina door bovenaan het scherm te klikken op ‘kanalen’ en daar door te klikken op ‘Ketnet’ of ‘Ketnet Junior’. 

Alle kinderprogramma’s zijn ook aangeduid met de tag ‘kinderen’. U kunt dus meteen alle kinderprogramma’s zien door bovenaan het scherm op ‘categorieën’ te klikken en dan op ‘voor kinderen’, of door op de tag ‘voor kinderen’ te klikken wanneer u een kinderprogramma geselecteerd hebt. 

Ketnet.be blijft ook volledige programma's aanbieden. Deze zijn ook te bekijken via de smartphone en tablet-apps. Daar komt uw kind niet in aanraking met programma's die een 12+ of 16+ label hebben.

 

Waar vind ik meer informatie over een programma terug?

Als u een programma aanklikt, vindt u een korte beschrijving van die aflevering of de reeks. Meer info over programma’s vindt u ook terug op de websites van de verschillende zenders.

 

Blijft het gratis?

VRT NU is en blijft gratis. We financieren VRT NU deels met de overheidsdotatie en deels met reclame-inkomsten. Het platform is dus wel gratis, maar niet reclamevrij.

 

Waarom moet ik me registreren om de content op VRT NU te bekijken?

VRT NU is een kijkdienst die een optimale service wil bieden. Door u te registreren kunnen we u heel veel content gratis ter beschikking stellen en een persoonlijke kijkervaring aanbieden. Daarvoor moet VRT NU wel weten wie u bent. 

VRT respecteert de privacyregels. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor een betere dienstverlening op VRT NU en worden niet verkocht aan derde partijen

 

Heeft u andere vragen?

Gerelateerd