VRT NWS-rondleiding

Tijdens de VRT NWS-rondleiding loop je letterlijk rond tussen de journalisten. 

De gids neemt je onder andere mee voor een unieke blik achter de schermen in de journaalstudio en de regiekamer. Daarnaast ontdekt u tijdens de rondleiding hoe VRT NWS werkt en volgt u het hele proces dat schuilgaat achter het maken van nieuws in al zijn vormen (voor radio, televisie en online).

Praktische info

Tijdstip

  • De vrtnws- rondleidingen vinden plaats op maandag en donderdag om 10.00 uur. Een geleid bezoek aan de VRT duurt 1,5 uur.

Prijs

  • Een bezoek kost €120 voor de gids + een prijs per persoon afhankelijk van het type bezoek (scholen= 4 € p.p., verenigingen = 9 € p.p. en bedrijven = 18 € p.p.). Boeken kan enkel via het systeem en er dient onmiddellijk online betaald te worden. terugbetaling is niet mogelijk. 

Extra info

  • Een groep bestaat uit minimum 12 personen en maximum 30 personen. Als er meer dan 30 personen komen, moet er een tweede gids geboekt worden.
  • De rondleidingen zijn geschikt voor bezoekers vanaf 10 jaar.
  • Per rondleiding kunnen we maximaal 3 rolstoelen toelaten. Voor uitzonderingen neem contact op met bedrijfsbezoeken@vrt.be.
  • Een bedrijfsbezoek kan aangevraagd worden tot uiterlijk 4 weken voor de geplande datum.
  • De studio van Het journaal is niet toegankelijk op vrijdagnamiddag, de Ketnetstudio niet op dinsdag.

Extra info voor secundair onderwijs

Voor het secundair onderwijs is er een mogelijkheid om op de eerste maandag en eerste donderdag van de maand aansluitend een masterclass te volgen. Hier kan men kiezen tussen de verschillende EDU-boxen, gegeven onder leiding van een deskundige.

Een VRT NWS-rondleiding met masterclass kost € 120 voor de gids + € 8 per persoon.