Bezoek de VRT

De VRT biedt geleide bedrijfsbezoeken aan. Onze gidsen nemen u mee achter de schermen en naar regiekamers en studio’s. Ze tonen hoe programma’s tot stand komen. Individueel of met uw school, uw vereniging of uw bedrijf.

Rondleiding oorlogsverleden VRT-domein

Wist je dat er tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 personen geëxecuteerd zijn op het VRT domein?

Naar aanleiding van de herdenking van wapenstilstand organiseert de VRT exclusieve rondleidingen op zondag 25 november. De rondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands (10-12 en 14.30 u.)  en het Frans (11 en 13.30u). Deelname in de kosten €9.

Gewone geleide bezoeken

Wat kunt u verwachten ?

De professionele VRT-gidsen schetsen een duidelijk beeld van de belangrijke rol die radio, tv en online in ons leven spelen. Zij leggen uit hoe onze programma’s tot stand komen en nemen u mee achter de schermen van regiekamers,  radio- en televisiestudio’s. 

In de demoruimte kunt u zelf even weerman of weervrouw worden.

De journaalstudio  is toegankelijk wanneer er geen opnames zijn. Op vrijdag is een bezoek aan de Ketnetstudio niet mogelijk.

 

Praktisch?

Groepsbezoeken

 • Er zijn bedrijfsrondleidingen op alle werkdagen en op zaterdag. Behalve in juli en in de eerste helft van augustus.
 • De rondleidingen vinden plaats om 9.45 uur, 11.30 uur en 14 uur.
 • Een geleid bezoek aan de VRT duurt 1,5 uur
 • De prijs bestaat uit een vast bedrag voor een gids per 30 personen en een bedrag per persoon, afhankelijk van het type bezoek: De vaste prijs voor een gids per 30 personen is 120 euro. - Voor een school betaal je 4 euro per persoon. - Een vereniging betaalt 9 euro per persoon - Een bedrijf betaalt 18 euro per persoon
 • De rondleidingen zijn geschikt voor bezoekers vanaf 10 jaar. (vanaf 5de leerjaar)
 • Per rondleiding kunnen we maximaal 3 rolstoelen toelaten. Voor uitzonderingen neem contact op met bedrijfsbezoeken@vrt.be
 • Een bedrijfsbezoek kan aangevraagd worden tot uiterlijk 4 weken voor de geplande datum.

 

Voor meer info: contacteer VRT-Publiekscommunicatie, via 02 741 38 22 of via bedrijfsbezoeken@vrt.be.

Individueel bezoek

 • De eerste zaterdag van de maand om 10 uur kunt u zich als individu of met enkele vrienden of familie aansluiten bij een groep.
 • Een bezoek kost 14 euro per persoon en vindt alleen plaats als er minstens 12 deelnemers zich inschrijven. ( Zodra er 12 deelnemers zijn brengen we u op de hoogte dat het bezoek plaats zal vinden)

Betaling

 • U kunt betalen met Bancontact, Maestro, Visa/MasterCard , Paypal.
 • Hou uw kaart ( en kaartlezer bij de hand). Na de boeking ontvangt u een elektronische factuur.
 • Zonder betaling wordt uw boeking niet geregistreerd.

Lunchruimte

Na de rondleiding van 11.30u kunt u, uw eigen lunchpakket gebruiken. Wij bieden u daarvoor een lunchruimte aan voor max. 30 personen van 13u tot 13.45u. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, geeft u dit aan bij de boeking. 
In de publieksruimte bij Studio 5 bevindt zich een drankautomaat. Hier kan u met uw bankkaart een drankje kopen .

Maar ook ...

Bezoek Expo R100 in Leuven

In het Radiohuis in Leuven kunt u de expo R100+ bezoeken: laat u verbazen door de wonderlijke techniek uit de beginjaren van de radio en door de nieuwe mogelijkheden in de digitale wereld. Dompel u onder in een eindeloze lachbui of maak uw eigen radioprogramma.

Een bedrijfsbezoek voorbereiden met uw klas

Hoe werkt televisie? Wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Op deze en vele andere vragen geeft Ketnet.be een antwoord met Het is de Max op Ketnet: een initiatief voor het basisonderwijs in het kader van het educatieve project mediawijsheid. Het is de Max op Ketnet bestaat uit een online belevingsplatform én een webfilm. 

Om dit lessenpakket te bekijken heeft u flash nodig. U kunt deze speler zelf installeren.

Gerelateerd