Bezoek de VRT

Elk jaar ontvangt de VRT meer dan 20.000 bezoekers voor een rondleiding doorheen het mediabedrijf. Onze professionele gidsen nemen u mee voor een unieke blik achter de schermen van de fascinerende televisie– en radiowereld. 

De rondleidingen zijn geannuleerd tot eind september en starten opnieuw op maandag 4 oktober 2021. Je kan nu een rondleiding boeken om de VRT vanaf 4 oktober te bezoeken.

Wat kan u verwachten?

Altijd al willen weten hoe het er bij de VRT aan toe gaat? Wij nodigen u, uw school, bedrijf of vereniging graag uit voor een bedrijfsbezoek met gids. Ontdek er hoe televisieprogramma’s en radioshows gemaakt worden en presenteer zelf het weerbericht.

VRT-lespakketten

Speciaal voor het onderwijs hebben we op maat gemaakte lespakketten ter voorbereiding van het bezoek aan de VRT. Meer info? 

U kan kiezen uit vier verschillende groepsrondleidingen

1. VRT-standaardrondleiding

Onze enthousiaste gidsen leggen je uit hoe verschillende VRT-programma’s tot stand komen. Wandel rond in de radiostudio’s van Studio Brussel of MNM, bezoek de journaalstudio, Sporza of Ketnetstudio en presenteer zelf het weerbericht in onze demostudio. Meer info?

2. VRT NXT-rondleiding

Een blik achter de schermen van de VRT met extra lang bezoek aan interactieve belevingsruimte. Helemaal op maat van jonge mensen. Meer info?

3. VRT NWS-rondleiding

Tijdens de VRT NWS- rondleiding ervaar je van dichtbij hoe de VRT journalisten dagelijks nieuws maken en tot bij u brengen. Meer info? 

Ook als individuele bezoeker kan u bij de VRT terecht

  • De eerste zaterdag van de maand om 10u kan u zich als individu of met enkele vrienden of familie inschrijven voor een VRT-standaardrondleiding.
  • Een bezoek kost 14 euro en vindt alleen plaats als er minstens 12 deelnemers zich inschrijven. Als er toch minder dan 12 deelnemers zijn, wordt iedereen verwittigd.

 

VRT-lespakketten

Om het bezoek aan de VRT met uw klas voor te bereiden of uit te breiden, biedt de VRT enkele lessenpakketten aan. Meer info? 

 

Bezoek Expo R100+ in Leuven

In het Radiohuis in Leuven kunt u de expo R100+ bezoeken: laat u verbazen door de wonderlijke techniek uit de beginjaren van de radio en door de nieuwe mogelijkheden in de digitale wereld. Dompel u onder in een eindeloze lachbui of maak uw eigen radioprogramma.

Veelgestelde vragen