Bezoek de VRT

De VRT biedt geleide bedrijfsbezoeken aan. Onze gidsen nemen u mee achter de schermen en naar regiekamers en studio’s. Ze tonen hoe programma’s tot stand komen. Individueel of met uw school, uw vereniging of uw bedrijf.

Wat kunt u verwachten ?

De professionele VRT-gidsen schetsen een duidelijk beeld van de belangrijke rol die radio, tv en online in ons leven spelen. Zij leggen uit hoe onze programma’s tot stand komen en nemen u mee achter de schermen van regiekamers,  radio- en televisiestudio’s (uitgezonderd de nieuwsstudio's).

In de demoruimte kunt u zelf even weerman of weervrouw worden.

Praktisch?

Groepsbezoeken

  • Er zijn bedrijfsrondleidingen op alle werkdagen en op zaterdag. Behalve in juli en in de eerste helft van augustus.
  • De rondleidingen vinden op werkdagen plaats om 9.45 uur, 11.30 uur en  14 uur.
  • Op zaterdagen om 10 uur. Van 22 tot en met 31 augustus  zijn er enkel rondleidingen om 9.45 uur.
  • Een geleid bezoek aan de VRT duurt 1,5 uur. Een bezoek kost 140 € voor de gids + een prijs per persoon afhankelijk van het type bezoek (scholen= 4 € p.p., verenigingen = 9 € p.p. en bedrijven = 18 € p.p.).
  • De rondleidingen zijn geschikt voor bezoekers vanaf 10 jaar. (vanaf 5de leerjaar)
  • Per rondleiding kunnen we maximaal 3 rolstoelen toelaten. Voor uitzonderingen neem contact op met bedrijfsbezoeken@vrt.be
  • Een bedrijfsbezoek kan aangevraagd worden tot uiterlijk 4 weken voor de geplande datum.
  • Boeken kan enkel via het systeem en er dient onmiddellijk online betaald te worden.

Voor meer info: contacteer VRT-Publiekscommunicatie,  bedrijfsbezoeken@vrt.be

 

Individuele bezoeken

  • De eerste zaterdag van de maand om 10 uur kunt u zich als individu of met enkele vrienden of familie aansluiten bij een groep.
  • Een bezoek kost  €14 per persoon en vindt alleen plaats als er minstens 12 deelnemers zich inschrijven.  De deelnemers worden enkel verwittigd als het bezoek niet doorgaat.

 

Veelgestelde vragen

Maar ook ...

Bezoek Expo R100 in Leuven

In het Radiohuis in Leuven kunt u de expo R100+ bezoeken: laat u verbazen door de wonderlijke techniek uit de beginjaren van de radio en door de nieuwe mogelijkheden in de digitale wereld. Dompel u onder in een eindeloze lachbui of maak uw eigen radioprogramma.

Een bedrijfsbezoek voorbereiden met uw klas

Hoe werkt televisie? Wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Op deze en vele andere vragen geeft Ketnet.be een antwoord met Het is de Max op Ketnet: een initiatief voor het basisonderwijs in het kader van het educatieve project mediawijsheid. Het is de Max op Ketnet bestaat uit een online belevingsplatform én een webfilm. 

Om dit lessenpakket te bekijken heeft u flash nodig. U kunt deze speler zelf installeren.

Gerelateerd