donderdag 22 februari 2024
22 februari 2024

Bezoek VRT

Zin om op een fijne manier het leven achter de schermen van ons mediabedrijf te zien? Onze gidsen tonen jou de magie achter ons radio-, tv- en online-aanbod. Check snel hieronder voor alle info!

Je kan kiezen uit deze rondleidingen:

Rondleiding voor bedrijven ten voordele van Kom op tegen kanker

Werk je voor een boeiend bedrijf? Wil je wel eens zien hoe het er bij VRT aan toegaat en tegelijkertijd ook het goede doel steunen? Dan is de maand maart ‘your lucky month’! Want dan kan je met je collega’s een rondleiding boeken waarvan de opbrengst integraal naar ‘Kom op tegen kanker’ gaat. Meer info?

Boek een VRT-bezoek

1. VRT-standaardrondleiding

Onze enthousiaste gidsen leggen je uit hoe verschillende VRT-programma’s tot stand komen. Wandel rond in de radiostudio’s van Studio Brussel of MNM, bezoek de journaalstudio, Sporza of Ketnetstudio en presenteer zelf het weerbericht in onze demostudio. Meer info?

Boek een VRT-bezoek

2. VRT NWS-rondleiding

Tijdens de VRT NWS- rondleiding ervaar je van dichtbij hoe de VRT journalisten dagelijks nieuws maken en tot bij je brengen. Meer info? 

© VRT - GVH

3. Combi-rondleiding VRT en Vlaams Parlement

Haal het beste uit 1 dag door VRT én het Vlaams Parlement te bezoeken. In de voormiddag ontdek je hoe we bij de openbare omroep radio, tv én online-content maken. 's Middags krijg je een unieke inkijk in de wandelgangen van het Vlaams Parlement. Meer info?

4. Individueel bezoek aan VRT

  • Op woensdagavond om 18.30u, de eerste zaterdag van de maand om 10u en de derde zaterdag van de maand om 14u kan je je als individu of met enkele vrienden of familie inschrijven voor een VRT-standaardrondleiding.
  • Een bezoek kost 14 euro en vindt alleen plaats als er minstens 10 deelnemers zich inschrijven. Als er toch minder dan 10 deelnemers zijn, wordt iedereen verwittigd.

Parkeren bij VRT

Door de werken ter voorbereiding van ons nieuwe gebouw is het aantal parkeerplaatsen fel geslonken. Als je een rondleiding plant (of al gepland hebt) hou er dan rekening mee dat je misschien geen plaats vindt op het parkeerterrein van VRT.

Hebben jullie een bus gehuurd?
Dan is er normaalgezien geen probleem, er zijn een aantal parkeerplaatsen voor bussen op de bezoekersparking.

Komen jullie met de auto?
Hou er rekening mee dat het aantal beschikbare plaatsen op de bezoekersparking al ingenomen kan zijn. Speel je liever op safe? Kom dan met het openbaar vervoer of parkeer je auto bv. aan Tour & Taxis en neem van daaruit het openbaar vervoer tot aan VRT.

Neem je toch het berekende risico en probeer je nog een plaats te vinden op de bezoekersparking van VRT?
Vertrek ruim op tijd en hou er zeker rekening mee dat onze rondleidingen stipt op tijd starten. Voor rondleidingen tijdens het weekend verwachten we geen parkeerproblemen.

VRT-lespakketten

Om het bezoek aan VRT met je klas voor te bereiden of uit te breiden, biedt VRT enkele lessenpakketten aan. Meer info?

Veelgestelde vragen

Videospeler inladen...