maandag 05 juni 2017
05 juni 2017

Vlaamse beiaardiers trappen Marathonradio af

Marathonradio is officieel begonnen. Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Sander Gillis gaven de aftrap vanmorgen om 8 uur, voor het eerst live vanuit het Marathonradiohuis in Leuven. 

Peter, Julie en Sander deden samen het eerste 'Barackske' en hielpen met z’n drieën de allereerste student verder. En dat gaan ze  ook doen de komende zeventien dagen: de klok rond studenten helpen en steunen. Met muziek en advies.

En met de fysieke steun van het Marathonradio Rescue Team: MNM-dj's Eva Daeleman en Tom de Cock trekken de baan op en snellen studenten in heel Vlaanderen te hulp bij allerhande problemen.

Jebroer op beiaard

Om de start feestelijk in te luiden kregen de MNM-dj's de hulp van Vlaamse beiaardiers. Kort na de start waren in het Belfort van Gent, het Belfort van Brugge en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen de MNM-tunes te horen.

In gaststad Leuven trok Tom naar de Sint-Pieterskerk. Daar speelde beiaardier Eddy Mariën, de MNM-tunes en het nummer "Kind van de Duivel" . 

Marathonradio steunt studenten

Tijdens de examenperiode steunen niet alleen de MNM-dj's de studenten. Ook een heleboel artiesten maken de studiepauzes iets aangenamer met muzikale live sessies.

Peter, Julie, Sander, Eva en Tom zijn nu begonnen aan zeventien dagen non-stop live radio maken. Op 30 juni komen ze nog eens terug voor Marathonradio Het Rapport.

 

Marathonradio: van maandag 5 tot en met vrijdag 23 juni op MNM, met Peter Van de Veire, Julie Van den Steen, Sander Gillis, Eva Daeleman en Tom De Cock.

Marathonradio Het Rapport: donderdag 30 juni van 10.00 tot 19.00 uur op MNM, met Peter Van de Veire, Julie Van den Steen, Sander Gillis, Eva Daeleman en Tom De Cock.

Marathonradio: alle info via marathonradio.be.

#Marathonradio