300 leerkrachten deden mee aan Expeditie VRT

“Geïnspireerd, geprikkeld en verrast!
Bedankt voor een boeiende namiddag met workshops over vrt en onderwijs. #expeditievrt” (een deelnemer aan Expeditie VRT)

Jokko

Op 15 november zakten 300 leerkrachten uit het lager en secundair onderwijs vanuit heel Vlaanderen af naar het Omroepcentrum in Brussel voor Expeditie VRT. 

Het doel was leerkrachten wegwijs maken in het aanbod van de VRT, hen te laten kennismaken met de initiatieven van de VRT rond onderwijs en educatie, én van hen leren wat de VRT voor het onderwijs kan betekenen.

21 workshops

Op het programma stonden 21 inspirerende workshops, presentaties en interactieve sessies over de meest uiteenlopende onderwerpen, onder meer over de onderwijsinitiatieven van VRT NWS en Ketnet, over taal en technologie, over de maatschappelijke meerwaarde van Thuis en de manier waarop Generation M van MNM de vinger aan de pols houdt. De leerkrachten konden programmamakers van de verschillende radio- en tv-netten ontmoeten, een kijkje nemen achter de coulissen van een tv-studio, een radioprogramma leren maken of filmpjes leren monteren. Of kennismaken met de mediatrends van de toekomst, de diversiteit en creativiteit bij de VRT opsnuiven en nog zo veel meer.   

woensdag 22 november 2017
22 november 2017