woensdag 09 januari 2019
09 januari 2019

#LikeMe: muzikale reeks met topcast

Nieuw op Ketnet vanaf zondag 13 januari. Fictiereeks met bewerkingen van Vlaamse en Nederlandse klassiekers

#LikeMe is een nieuwe fictiereeks met een hoog musicalgehalte. De reeks bevat bewerkingen van Vlaamse en Nederlandse klassiekers zoals ‘Lichtjes van de Schelde’ van Bobbejaan Schoepen, 'Porselein' van Yasmine en 'Het is weer voorbij die mooie zomer' van Gerard Cox. Deze verrassende muzikale reeks verbindt generaties: Ketnetters van nu kunnen kennismaken met de Nederlandstalige klassiekers uit de tijd van hun ouders.

Heel wat grote namen zoals Gunther Levi, Janine Bischops en Hugo Sigal maken deel uit van dit vernieuwend muzikaal concept. Net zoals Ketnet-series als Ghost Rockers, D5R en 4eVeR is deze reeks ook een eerste stap voor enkele beloftevolle acteertalenten. 

"Met #LikeMe brengen we een compleet nieuw genre op Ketnet waarmee we bovendien een generatie kinderen kennis laten maken met Nederlandstalige klassiekers. Dit allemaal ingebed in een steengoed verhaal. We hopen dat Ketnetters én hun ouders kunnen genieten van deze topreeks.”
Maarten Janssen, Netmanager Ketnet

#LikeMe is een coproductie van Fabric Magic en Ketnet en is te zien vanaf zondag 13 januari omstreeks 8.55 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app

Nederlandstalige klassiekers in een nieuw jasje

Muziek is een van de hoofdelementen die deze reeks sterk maken. #LikeMe is een vernieuwende musicalreeks met liedjes die nazinderen, ontroeren, verbazen en entertainen. Maar vooral zijn het liedjes die zowel het jonge als het oude publiek herkent en weet te waarderen.

De makers van #LikeMe zijn de geschiedenis van de Nederlandstalige muziek ingedoken. Ze ontdekten een oneindige lijst aan muziek van eigen bodem die door de jaren heen onder het stof is geraakt. Door de komst van nieuwe generaties en muziekstijlen geraakte veel Nederlandstalige muziek op de achtergrond, maar toch zijn het nummers die zowel muzikaal als literair tijdloos zijn.

Ontdek de wereld van #LikeMe op Ketnet.be, de Ketnet-app en bij Telenet

Naast de reeks op antenne zet Ketnet ook in op heel wat online beleving van #LikeMe. Zo zijn er “dance tutorials” beschikbaar van de verschillende nummers per aflevering. Ketnetters leren zo de danspasjes aan uit de reeks. Ook de karaokeversies en de videoclips van de nummers zijn beschikbaar via Ketnet.be en in de Ketnet-app. En in de “making-off”-video’s neemt actrice Liandra Sadzo de jonge kijkers mee achter de schermen van #LikeMe.

Bij Telenet kunnen ook alle Telenet TV-klanten de afleveringen wekelijks gratis opvragen samen met de extra’s: “Dance #LikeMe”, “Sing #LikeMe” en “The Making of #LikeMe”. Deze extra’s blijven samen met de voorgaande afleveringen beschikbaar in de #LikeMe-wereld in de TV-theek.

Het blijft niet bij extra online beleving van #LikeMe. De cast zal de volgende maanden te zien zijn op verschillende Ketnet-evenementen. Bovendien slaan Ketnet en Kazou de handen in elkaar om deze zomer een zomerkamp te organiseren in Massembre waar Ketnetters leren zingen en dansen, én de cast kunnen ontmoeten. Meer informatie op Kazou.be.

Dit kan u misschien ook interesseren?