vrijdag 07 juni 2024
07 juni 2024

Volg de verkiezingen op de voet bij VRT

Vrijdag 7 juni 2024 - Op zondag 9 juni trekken de Belgen naar de stembus voor de Europese, federale en regionale verkiezingen. VRT NWS staat klaar om de stemming op de voet te volgen, Vlamingen en Brusselaars te informeren en de uitslagen te analyseren en te duiden in KIES24.

© VRT - GVH

Naast onze journalisten die live vanop het terrein zullen berichten, staat ook in onze verkiezingsstudio een heel team klaar met Wim De Vilder, Annelies Van Herck, Ivan De Vadder, Pieterjan De Smedt en Aurélie Boffé. Ook professor Carl Devos zit in de verkiezingsstudio als watcher.

Wim De Vilder en Annelies Van Herck loodsen de kijkers doorheen de verkiezingsdag. Ivan De Vadder neemt alle uitslagen onder de loep en Aurélie Boffé volgt de sociale media op de voet. Pieterjan De Smedt sluit de dag af met een voorzittersdebat.

Alle info en resultaten zullen constant op de site en app van VRT NWS te volgen zijn. De ochtend van Radio 1 is ook op VRT 1 te volgen, en vanaf 13.00 tot 23.00 uur is er Kies24 op Radio 1, waarin de luisteraars de verkiezingen op de voet kunnen volgen.

Op zondag 9 juni volg je het verkiezingsnieuws ook in Radio2 weekend van 13.00 tot 20.00 uur. Presentatoren Daan Masset en David Van Ooteghem brengen een mix van goede muziek en interessante verkiezingsweetjes. Elk half uur geven de vertrouwde stemmen van de regioredacties van VRT NWS een nieuwsupdate met de belangrijkste en opvallendste uitslagen.

Hieronder vind je ten slotte een handig overzicht van alle KIES24-initiatieven die te volgen zijn met Vlaamse Gebarentaal.

Benieuwd hoe alle verkiezingsresultaten binnenkomen en uiteindelijk op jouw scherm belanden? Dat lees je hier.