dinsdag 17 augustus 2021
17 augustus 2021

Data in de pers

De eerste EDUbox gaat over data in de pers.

De eerste EDUbox gaat over data in de pers.

Met deze EDUbox maak je kennis met de journalistiek van datagedreven verhalen: de datajournalistiek. Want bij de redactie van VRT NWS voelen we elke dag dat het belangrijker wordt om verhalen te zoeken in de cijfers. 

Deze EDUbox rond datajournalistiek bestaat uit verschillende onderdelen. Jongeren krijgen meer inzicht in hoe je data kan verzamelen, analyseren en visualiseren én hoe data een bron kunnen zijn voor een journalistiek stuk. Datajournalist van VRT NWS Luc Pauwels legt uit hoe hij dagelijks omgaat met data en wat hem dat al opgebracht heeft als journalist. Aan de hand van de verschillende stappen, ontdek je meer over datajournalistiek en ben je klaar om zelf eenvoudige dataprojecten op te starten.

De EDUbox Data in de pers werd ontwikkeld voor leerlingen van de 3e graad van het middelbaar onderwijs (leerplannen: onderzoekscompetenties) en voor studenten hoger onderwijs.

Om volwaardig met de EDUbox aan de slag te gaan, heb je 2 tot 3 uren nodig. De deelnemers aan EDUbox moeten beschikken over een internetverbinding en een laptop om een mini-bevraging op poten te zetten. Per box kunnen er 5 à 6 deelnemers meedoen.

De data nog niet beu? Ontdek dan ook Databuzz, een hypermoderne bus met educatieve games om de datageletterdheid van jongeren bij te spijkeren.

Bestel deze EDUbox hier.

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Volg ons op de sociale media

Partners

EDUbox werd ontwikkeld samen met IMEC, Mediawijs, RVO society en andere partners.

Gerelateerd