EDUbox

EDUbox is een educatieve tool voor het onderwijs. Een handig pakket voor in de klas.

Welke EDUbox heeft u?

Wat is EDUbox?

EDUbox is een educatieve tool van VRT NWS om jongeren op een andere manier te laten kennismaken met verschillende maatschappelijke thema’s. Naast alle content die VRT NWS maakt op radio, tv, online en via sociale media, wil VRT NWS jongeren ook via EDUbox informeren en hen inspireren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan.

Voor wie is EDUbox?

EDUbox is ontwikkeld om te gebruiken in de klas. Door aan de slag te gaan met de  EDUbox werk je als leerkracht niet alleen aan de specifieke eindtermen zoals onderzoekscompetenties en mediawijsheid, maar bereik je ook verschillende leerplandoelstellingen en vakoverschrijdende doelen.

EDUbox werd ontwikkeld samen met Mediawijs en andere partners.

Leerlingen of studenten werken in kleine groepjes met een box gevuld met fiches. De fiches bevatten een klein stukje theorie, praktijkoefeningen en opdrachten. Deze box bevat ook een uitgebreid digitaal luik met audiovisueel materiaal. 

Op de verschillende digitale kanalen (Facebook, Youtube, Pinterest, Medium en Instagram) kan je inspiratie vinden. We voorzien korte reportages, tutorials, titels van boeken, …. om te inspireren. 

Bekijk het filmpje van een test in het St.-Godelievecollege in Gistel

Video player inladen...

Wil je nog meer video's van EDUbox zien? Klik dan hier om naar de pagina te gaan waar we je een blik achter de schermen geven bij de productie en het testen van de EDUbox dozen.

Heb je een vraag of een opmerking?

Heb je feedback voor ons, zit je met een vraag of wil je een EDUbox aanvragen? 
Dan kan je mailen naar edubox@vrtnws.be.

Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen rond de EDUbox en zijn bereid dit product te verbeteren waar nodig. 

Een productie van VRT NWS

Dit kan u misschien ook interesseren?