EDUbox

EDUbox is een educatieve tool voor het onderwijs. Een handig pakket voor in de klas.

Wat is EDUbox?

Naast de content die VRT NWS maakt voor radio, tv, online en via sociale media wil de nieuwsdienst jongeren ook op een andere manier bereiken. Met de educatieve tool EDUbox laat VRT NWS scholieren kennismaken met verschillende maatschappelijke thema’s, zoals democratie en nepnieuws.

In eerste instantie moet de EDUbox jongeren informeren, om hen nadien te inspireren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan. Elke box is gemaakt voor gebruik in de klas, waar leerlingen in groepjes het onderwerp zelf in handen kunnen nemen. 

Ontdek EDUbox in onderstaand filmpje:

Video player inladen...

Voor wie is EDUbox?

EDUbox is ontwikkeld om in te zetten in de klas. De leerkracht werkt met EDUbox niet alleen aan de specifieke eindtermen, maar hij bereikt ook verschillende leerplandoelstellingen en vakoverschrijdende doelen.

Leerlingen of studenten werken in kleine groepjes met een box gevuld met fiches. De fiches bevatten een klein stukje theorie, praktijkoefeningen en opdrachten. Elke box bevat ook een uitgebreid digitaal luik met audiovisueel materiaal.

EDUbox wordt ontwikkeld samen met Mediawijs en andere partners. 

Beschikbare EDUboxen:

Achter de schermen

Ben je benieuwd naar hoe EDUbox tot stand komt? Werp een blik achter de schermen en ontdek meer over de productie, testing en lancering van de verschillende EDUboxen! 

Meer info?

Zit je met een vraag of wil je een EDUbox aanvragen? Dan kan je voor meer informatie terecht op deze pagina. Of je kan mailen naar edubox@vrtnws.be.

 

EDUbox is een productie van:

Dit kan u misschien ook interesseren?