VRT NU

VRT NU is het online streamingplatform van de VRT.

VRT NU is het overkoepelende digitale mediaplatform van de Vlaamse publieke omroep VRT. Het aggregeert het aanbod van de televisienetten, biedt reeksen aan in boxset en bouwt een catalogus op van programma’s uit het VRT-archief. VRT NU brengt ook videocontent van de radiomerken en web-only-producten. Het biedt een alternatief voor het lineaire aanbod en sluit aan bij het nieuwe mediagedrag. VRT NU helpt mediagebruikers om nieuwe dingen te ontdekken en hun blik te verbreden. Het maakt daarvoor gebruik van publieke omroepalgoritmes en redactionele curatie.

 

VRT NU is het online videoplatform van de VRT

Hiermee kan u de tv-programma’s van één, Canvas en Ketnet live (her)bekijken vanaf het internet.

  • U kunt elke dag, 24/7, gratis de uitzendingen van Eén, Canvas en Ketnet rechtstreeks volgen via de online platformen.
  • U kunt ook uw favoriete recente programma's gratis herbekijken.

Geregeld brengt VRT NU ook programma's uit het VRT-archief. Dat gebeurt als ze aansluiten bij de programmaschema's van de VRT-zenders of bij gebeurtenissen in de actualiteit.

Toegankelijk aanbod

De programma's met audiodescriptie of met Vlaamse Gebarentaal zijn ook beschikbaar via VRT NU. De ondertiteling kan geactiveerd worden door op het ondertitelicoon te klikken.

Platformen

Via de website

VRT NU is beschikbaar als website en is raadpleegbaar op de meest voorkomende online platformen in de browser via www.vrtnu.be.

Via de app

Het aanbod van VRT NU is op smartphone en tablet te bekijken, waar en wanneer u maar wil. Dit kan via iOS (iPhone en iPad) als Android. Open de camera van uw smartphone of tablet, scan de QR-code in de afbeelding en download de app van VRT NU. De app is bruikbaar in heel Europa voor inwoners van België (met een Belgisch domicilie). 

Op uw TV

U kan VRT NU ook op uw tv kijken door te streamen naar uw televisie. Dat kan via een Google Chromecast of via Apple AirPlay. De bediening verloopt via de VRT NU-app op uw smartphone en tablet of via de website op uw computer. Meer info op www.vrtnu.be/opjetv

Naast de website en de mobiele app, is een TV-app beschikbaar voor Android TV. Apple TV en Samsung TV volgen later. Ook is de app beschikbaar op de laatste TV-boxen van Proximus, Orange en Telenet.

Inschrijven

Om gratis gebruik te kunnen maken van VRT NU, dient u zich éénmalig te registreren met een VRT-profiel. Het gebruik is voorbehouden aan mensen met een Belgisch domicilieadres. Zonder aanmelden kan u steeds de live-kanalen van één, Canvas en Ketnet bekijken, zowel op de site als in de app.

Vlaamse expats

Belgen zonder een Belgisch domicilie hebben niet automatisch recht op het aanbod van VRTNU. Maar we willen Belgen in het buitenland ook graag bedienen en toegang geven tot onze eigen producties. Om dit aanbod te kunnen bekijken zullen zij zich als Belg eenmalig moeten registreren. Dat doe je door je identiteit in je VRT profiel te bevestigen via het portaal van de Vlaamse overheid (istme, e-id) Jouw gegevens worden hierbij niet gedeeld met VRT. Op die manier zullen ook zij kunnen genieten van onze eigen producties op VRTNU.

Vragen over VRT NU?

Heeft u nog vragen over VRT NU, dan kunt u een antwoord vinden op deze webpagina

Volg VRT NU op de sociale media