854.077 voor Thiam  

854.077 Vlamingen zagen op 6 augustus Thiam
 goud pakken

De Belgische vrouwelijke sporters doen het goed. Dat hebben ook Sporza en de talrijke Sporza-fans deze zomer gemerkt. Met goud voor Nafi Thiam, brons voor de Belgian Cats, een zegetocht voor de Red Flames en nog tal van andere sportieve prestaties, werd ook druk gekeken en gestreamd.

Goud voor Nafi Thiam in de zevenkamp

Nafi Thiam heeft het gedaan. Als allereerste Belg pakt ze een wereldtitel in de atletiek met 6784 punten in de zevenkamp.

854.077 Vlamingen zagen op 6 augustus op Canvas Thiam goud pakken. Er keken ook iets meer dan 7500 Vlamingen via de Sporza-livestream.

Brons voor de Belgian Cats op het EK basketbal

De Belgische vrouwen hebben geschiedenis geschreven op het EK basketbal. Griekenland werd in de "kleine finale" in de vernieling gespeeld, goed voor de bronzen medaille. Het is de eerste medaille voor de Belgian Cats op een groot toernooi. Ze verloren op dit EK alleen de halve finale van Spanje, dat het goud won.

Bijna 800000 Vlamingen konden de Belgian Cats zien triomferen. 

Televisie

In totaal werden 788.957 Vlamingen bereikt met de televisie-uitzendingen.

  • De Match tegen Italië (22/6- Canvas) had een marktaandeel van 20.5%
  • De Match tegen Spanje ( 24/6 – Canvas) had een bereik van 4,8%
  • Het hoogste kijkcijfer met 188.942 gemiddeld aantal kijkers ging naar de kleine finale tegen Griekenland (25/6-Canvas)

Livestream

Vooral de matchen tegen Italië ( 18.968 unieke bezoeker) en Spanje (10.680) werden druk gelivestreamd. 

 

Zegetocht Red Flames op het EK voetbal

Sporza zond de wedstrijden van de Red Flames op het EK voetbal live uit. Hoewel de Red Flames strandden in de schiftingen na de derby der lage landen, konden ze een zegetocht maken. Ook de uitzendingen op televisie en online werden druk bekeken en becommentarieerd.

Ruim 2 miljoen Vlamingen hebben minstens 10 minuten naar een van de wedstrijden gekeken.

Ook in andere sporten blonken de Belgische vrouwen uit

 

Dit kan u misschien ook interesseren?