maandag 23 oktober 2017
23 oktober 2017

VRT scoort bij Prix Europa

"Tytgat Chocolat" en "Goed Volk" bekroond op Prix Europa.

foto © : Christian Schulz/PRIX EUROPA

De één-programma’s "Tytgat Chocolat" en "Goed Volk" met Jeroen Meus zijn in de prijzen gevallen op de prestigieuze Prix Europa in Berlijn. VRT-radiocollega Wederik De Backer scoorde met de radiofictie "Almenak".

Goed Volk: beste televisiedocumentaire

Goed Volk" kreeg de prijs van de beste Europese televisiedocumentaire. Jeroen Meus reisde voor "Goed Volk" de wereld rond om via de keuken de ziel bloot te leggen van bijzondere gemeenschappen.

Prix Europa bekroonde specifiek de aflevering waarin Meus te gast is bij vier ongetrouwde broers Verbaeren in Berthen, in een boerderij in Frans-Vlaanderen.

Tytgat chocolat: Beste TV-fictie

"Tytgat Chocolat" ging lopen met de prijs van het beste Europese fictieprogramma op tv. De reeks loopt nog op één en volgt een aantal inpakkers in een chocoladefabriek, met mensen met een verstandelijke beperking in een glansrol. "Tytgat Chocolat" won eerder al de Internationale Diversiteitsprijs in Cannes.

Beste radiofictie voor VRT-radiocollega

Radiocollega Wederik De Backer stuurde een privéproject in en won met "Almanak", de beste Europese radiofictie. Het is een kruising tussen feit en fictie over zaal De Meibloem in de wijk Brugse Poort in Gent.

Prix Europa is een jaarlijks forum voor honderden televisie- en radio- en  nieuwe media-makers. De prijzen worden toegekend door open internationale jury's, waarbij vakmensen elkaars werk beoordelen.