VRT Nieuws

VRT Nieuws is de meest betrouwbare bron voor onpartijdig en kwaliteitsvol nieuws in Vlaanderen.

VRT Nieuws produceert mediadiensten op vlak van informatie en duiding die relevant zijn voor het publiek en het vertrouwen van het publiek genieten.  
De nieuwsdienst van de VRTstelt het publieke belang voorop, hanteert een duidelijke journalistieke deontologie en is redactioneel onafhankelijk. Inhoudelijke afwegingen staan voorop bij de selectie en presentatie van nieuws en ander journalistieke content.

© VRT - Lies Willaert

Radio

De nieuwsdienst brengt op alle radionetten de klok rond informatie, vaak uit de eerste hand, uit binnen- en buitenland. Op Radio 1 wordt actualiteit en duiding geserveerd 's ochtends in De ochtend en 's avonds in De wereld vandaag. De hele dag door wordt de actualiteit op de voet gevolgd.

Via VRT Nieuws blijft de luisteraar op de hoogte van de actualiteit. Via DAB, DVB-T en de internetradiospeler (Radioplus.be) zendt VRT Nieuws het recentste nieuwsbulletin van Radio 1 in een lus uit.

Televisie

De nieuwsdienst verzorgt dagelijks vijf journaals en een kinder- en jeugdjournaal Karrewiet. Daarnaast krijgt de kijker duiding bij de actualiteit via de programma's Pano, Villa Politica en De zevende dag op Eén, en Terzake , De vrije markt, De afspraak (op vrijdag)  en Vranckx op Canvas.

Online

Alle nieuwsinfo is op elk moment beschikbaar via Deredactie.be.

De nieuwswebsite heeft ook een eigen nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de inhoud van de programma's van die dag, van de belangrijkste hoofdpunten van het nieuws en van de specials op de nieuwssite.

De nieuwsdienst verzorgt ook een nieuwsaanbod voor Engelstaligen (Flandersnews.be), Franstaligen (Flandreinfo.be) en Duitstaligen (Flanderninfo.be).

Volg Deredactie via de sociale media

VRT Nieuws

App

Deredactie.be beschikt over een gratis app voor iOS en Android.

Als mobiele gebruiker kunt u in uw browser ook surfen naar m.deredactie.be voor een optimaal gebruiksgemak van de nieuwssite.

Een greep uit het aanbod van VRT Nieuws

Extra aanbod

VRT Nieuws maakt regelmatig ad-hoc subsites rond thema’s of rond momenten zoals verkiezingen of belangrijke (historische) gebeurtenissen:

  • Bekijk "Een dag als geen ander", een tijdsdocument over de aanslagen van 22 maart 2016. Door de ogen van de slachtoffers en hulpverleners zien we hoe zij die dag beleefd hebben. 
  • "100 stemmen" is een initiatief van Rudi Vranckx en zijn redactie. Het is een online platform waarop moslims het woord kunnen nemen. 
  • "100 jaar Groote oorlog". Van 2014 tot 2018 herdenken we de 'Groote Oorlog' Daar hoort een uitgebreide website bij.

Heeft u zelf nieuws?

Persberichten, kalenders en andere informatie die voor de nieuwsdienst bestemd is, kunnen gemaild worden naar nieuws@vrt.be. De nieuwsredactie selecteert autonoom uit de vele persberichten die items die zij relevant vindt om te brengen in de nieuws- en duidingsprogramma’s op radio, tv en online. We danken u alvast voor de informatie.

Vermeld alle gegevens

Belangrijk zijn datum, plaats, uur, een korte omschrijving van het evenement en het telefoonnummer van een contactpersoon.

Vermeld het onderwerp

Vermeld indien mogelijk het onderwerp, de datum en de plaats in de onderwerpregel van uw mail, dat maakt het makkelijker om de binnengekomen berichten te sorteren.

Bijvoorbeeld:

Onderwerp: Uitreiking Zorgprijs op 19/11, Melsbroek.

Bijlage

Geef bij voorkeur alle informatie mee in de mail zelf. Een bijlage kunt u gebruiken voor extra achtergrondinformatie zoals een programmafolder of persdossier. Uw persbericht tegelijkertijd als tekstdocument in bijlage versturen hoeft dus niet.

Gerelateerd