VRT NWS

VRT NWS is de meest betrouwbare bron voor onpartijdig en kwaliteitsvol nieuws in Vlaanderen.

VRT NWS produceert mediadiensten op vlak van informatie en duiding die relevant zijn voor het publiek en het vertrouwen van het publiek genieten.  
De nieuwsdienst van de VRT stelt het publieke belang voorop, hanteert een duidelijke journalistieke deontologie en is redactioneel onafhankelijk. Inhoudelijke afwegingen staan voorop bij de selectie en presentatie van nieuws en ander journalistieke content.

© VRT - Lies Willaert

Radio

De nieuwsdienst brengt op alle radionetten de klok rond informatie, vaak uit de eerste hand, uit binnen- en buitenland. Op Radio 1 wordt actualiteit en duiding geserveerd 's ochtends in De ochtend en 's avonds in De wereld vandaag. De hele dag door wordt de actualiteit op de voet gevolgd.

Via VRT NWS blijft de luisteraar op de hoogte van de actualiteit. Via DAB, DVB-T en de internetradiospeler (Radioplus.be) zendt VRT Nieuws het recentste nieuwsbulletin van Radio 1 in een lus uit.

Televisie

De nieuwsdienst verzorgt dagelijks vijf journaals en een kinder- en jeugdjournaal Karrewiet. Daarnaast krijgt de kijker duiding bij de actualiteit via de programma's Pano, Villa Politica en De zevende dag op Eén, en Terzake , De markt, De afspraak (op vrijdag)  en Vranckx op Canvas.

Online

Alle nieuwsinfo is op elk moment beschikbaar via vrtnws.be.

De nieuwswebsite heeft ook een eigen nieuwsbrief waarmee u drie keer per dag op de hoogte kan blijven van de belangrijkste hoofdpunten van het nieuws, van de specials op de nieuwssite en van de inhoud van de programma's van die dag.

Daarnaast zijn er nog nieuwsbrieven rond thema's zoals onderwijs, wetenschappen...

De nieuwsdienst verzorgt ook een nieuwsaanbod voor Engelstaligen (Flandersnews.be), Franstaligen (Flandreinfo.be) en Duitstaligen (Flanderninfo.be).

VRT NWS heeft ook een eigen podcastkanaal, met interessante audio voor onderweg. Via Soundcloud en via iTunes

Voor jongeren is er informatie op maat met nws.nws.nws

KLAAR

VRT NWS test vanaf februari 2018 een nieuw initiatief uit: KLAAR. Met KLAAR biedt de VRT via de platformen van het Archief voor Onderwijs en Smartschool beeldmateriaal aan op maat van het onderwijs, meer bepaald voor leerkrachten en leerlingen van de eerste en tweede graad van het middelbaar onderwijs.

Volg VRT NWS via de sociale media

App

VRTNWS.be beschikt over een gratis app voor iOS en Android. (zowel smartphone als tablet).

Als mobiele gebruiker kunt u in uw browser ook naar vrtnws.be surfen. De website is aangepast voor optimaal gebruiksgemak op mobiele toestellen.

Een greep uit het aanbod van VRT NWS

Extra aanbod

VRT NWS maakt regelmatig ad-hoc subsites rond thema’s of rond momenten zoals verkiezingen of belangrijke (historische) gebeurtenissen:

  • Bekijk "Een dag als geen ander", een tijdsdocument over de aanslagen van 22 maart 2016. Door de ogen van de slachtoffers en hulpverleners zien we hoe zij die dag beleefd hebben. 
  • "100 stemmen" is een initiatief van Rudi Vranckx en zijn redactie. Het is een online platform waarop moslims het woord kunnen nemen. 
  • "100 jaar Groote oorlog". Van 2014 tot 2018 herdenken we de 'Groote Oorlog' Daar hoort een uitgebreide website bij.

Heeft u zelf nieuws?

Persberichten, kalenders en andere informatie die voor de nieuwsdienst bestemd is, kunnen gemaild worden naar nieuws@vrt.be. De nieuwsredactie selecteert autonoom uit de vele persberichten die items die zij relevant vindt om te brengen in de nieuws- en duidingsprogramma’s op radio, tv en online. We danken u alvast voor de informatie.

Vermeld alle gegevens

Belangrijk zijn datum, plaats, uur, een korte omschrijving van het evenement en het telefoonnummer van een contactpersoon.

Vermeld het onderwerp

Vermeld indien mogelijk het onderwerp, de datum en de plaats in de onderwerpregel van uw mail, dat maakt het makkelijker om de binnengekomen berichten te sorteren.

Bijvoorbeeld:

Onderwerp: Uitreiking Zorgprijs op 19/11, Melsbroek.

Bijlage

Geef bij voorkeur alle informatie mee in de mail zelf. Een bijlage kunt u gebruiken voor extra achtergrondinformatie zoals een programmafolder of persdossier. Uw persbericht tegelijkertijd als tekstdocument in bijlage versturen hoeft dus niet.

Gerelateerd