Radio 1

Radio 1 wil samen met zijn luisteraars interessante ontwikkelingen in de samenleving, politiek, cultuur, wetenschap en sport opvolgen en daarrond ook het maatschappelijke debat mee vorm laten krijgen.

Radio 1 wil de luisteraar prikkelen met nieuwe inzichten en snijdt pro-actief relevante onderwerpen aan.

© Alex Vanhee
© VRT - Robbie Depuydt

Aanbod

Het informatie-aanbod vormt het kernaanbod van Radio 1. Dat bestaat naast de talrijke nieuwsuitzendingen, onder andere uit de dagelijkse duidingsprogramma's De ochtend en De wereld vandaag.

Radio 1 heeft aandacht voor tal van maatschappelijke thema's (zoals milieu, zorg, welzijn, gezondheid en wetenschap) in tal van programma's, zoals het debatprogramma Hautekiet en Interne keuken (met lange gesprekken).

Cultuur komt aan bod in bijna alle programma's. Radio 1 biedt ook enkele specifieke cultuurprogramma's, zoals Culture Club

Een greep uit het aanbod van Radio 1

Muziekprofiel

Herkenbare en volwassen popmuziek. Een selectie van de eerder traditionele en generalistische muziekgenres als rock, soul, singer-songwriters en aanverwante genres, met klassiekers uit de voorbije vier decennia en nieuw aanbod. Focus op lokaal talent is essentieel. De muziek heeft voornamelijk een ondersteunende functie bij de gesproken informatie. Radio 1 biedt ook een verdiepend aanbod met een grote ontdekking- en actualiteitswaarde. Ook specifieke muziekgenres als folk/singer-songwriters, world, blues, soul en jazz komen aan bod op Radio 1.

Online & Sociale media

De website van Radio 1 (Radio1.be) is maximaal toegankelijk voor browsers op alle relevante platformen: pc's, tablets en smartphones incluis.

Radio1.be

App

Via de net-app van Radio 1 kan u luisteren naar Radio 1 (en de andere VRT-radiozenders).

De Radio 1 -app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

De Radio 1-app is gratis. 

Podcastaanbod

Ontdek nu het podcastaanbod van Radio 1.

 

Volg Radio 1 via de sociale media

Gerelateerd