deredactie.be wordt vrtnws.be

Een nieuwe site, een nieuwe app, een nieuw logo en een nieuwe naam: vrtnws.be.

vrtnws.be is de plaats waar de publiek omroep voortaan online nieuws en duiding brengt. Altijd betrouwbaar en relevant. Zo vaak mogelijk helder en prikkelend.

Video player inladen ...

De redactie.be werd vrtnws.be

Op 22 augustus 2017 is VRT. deredactie.be van uw computer, tablet of smartphone verdwenen en vervangen door vrtnws.be: een nieuwe site, een nieuwe app, een nieuw logo en een nieuwe naam.

VRT NWS als keurmerk

Onze belangrijkste kernwaarde – betrouwbaarheid – wordt door miljoenen Vlamingen geassocieerd met de VRT. We zijn in het hectische onlinelandschap lang niet altijd de eerste met een nieuwsflits. We sturen geen pushbericht als nieuws uit één bron binnenkomt maar niet bevestigd is. Bij de openbare omroep wordt alles eerst gedubbelcheckt. Of driedubbel, indien nodig. 

De naam VRT NWS is ook helder en duidelijk. De journalisten van onze nieuwsdienst werken niet langer enkel voor Het Journaal, het radionieuws of de website. Ze speuren naar nieuws, naar de waarheid, naar de achterliggende oorzaken. Ze vertellen dat verhaal over alle media heen. Met vrtnws.be maken we duidelijk dat die website en app door dezelfde ervaren mensen worden gemaakt als Het Journaal en het radionieuws.

Nieuwe app

Meer dan de helft van onze bezoekers komt via de smartphone. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat onze mobiele site – die u via uw browser bezoekt en waarop u terechtkomt als u vanuit een mail of via sociale media komt – even handig werkt als de pc- of laptopversie.

Nog harder hebben we nagedacht over de nieuwe app.

Voortaan kunt u bovenaan swipen tussen ‘hoofdpunten’ (het nieuws geordend door onze eindredacteurs), ‘net binnen’ (het chronologisch nieuwsaanbod) en ‘meest gelezen’ (wat onze lezers het belangrijkste vinden). Zo vindt u meteen wat voor u het interessantste nieuwsaanbod is. Als u de app van deredactie.be had en uw automatische updates in uw instellingen aanstaan, dan hebt u vanzelf de nieuwe app. Zo niet, dan moet u de oude even updaten.

De app is beschikbaar voor iOS en Android

Dossiers en experten

We brengen voortaan niet alleen het nieuws, we duiden het ook zo snel mogelijk: waarom gebeurt dit, welke onzichtbare krachten zijn aan het werk, hoe moeten we het historisch kaderen, wat zijn de gevolgen voor het land, voor sommige mensen, voor u en uw familie… ?

Zoveel mogelijk gebeurt dat door onze eigen experten. Op de nieuwsdienst van de openbare omroep werken tientallen journalisten die dossiers op de voet volgen en snel de juiste analyses kunnen maken. Zes van hen – Rudi Vranckx, Ivan De Vadder, Caroline Van den Berghe, Björn Soenens, Michaël Van Droogenbroeck en ombudsman Tim Pauwels – doen dat  voortaan op een eigen pagina. Daarop vindt u alles wat zij duiden of interessant vinden. Later willen we nog meer experten van VRT NWS zo’n pagina geven.

Bent u alleen geïnteresseerd in het nieuwste nieuws, dan vindt u dat op de pagina ‘Net Binnen’. Daarop staan alle nieuwsitems in chronologische volgorde, zoals vroeger in het 'Livecenter'.

Via de pagina ‘Ontdek’ kunt u meteen naar een bepaalde rubriek, maar u vindt er ook het overzicht van de recentste dossiers en van de tv-programma’s van de nieuwsdienst die u op VRT NU kunt herbekijken. 

Ontdek en herbekijk

Op de nieuwe site en app kozen we ervoor om de meest recente afleveringen van Het Journaal en Het Weer prominent bovenaan te zetten.

Daaronder – en via de pagina ‘Ontdek’ – vindt u de ingang naar die programma’s op VRT NU, het platform van de VRT om tv-programma’s online te herbekijken.

Iets lager op de startpagina vindt u ook links naar de dagelijkse duidingprogramma’s op vrtnws.be zelf.

Wie gebruik maakt van de RSS-feeds van deredactie.be zal die moeten aanpassen

Nog vragen?
Dan kunt u terecht bij de klantendienst. Aarzel niet om ons langs die weg te contacteren. Zo proberen we u zo snel mogelijk verder te helpen. 

Video player inladen ...